• Par 2200 eiro mēnesī izīrē Latvijas Bankas prezidenta Rimšēviča māju Langstiņos

    Slavenības
    Ziņu aģentūra LETA
    13. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Tiek meklēts īrnieks Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča mājai Garkalnes novada Langstiņos, liecina sludinājums portālā ss.com.

    Sludinājumā teikts, ka tiek izīrēta «lieliska, plaša, gaiša» privātmāja, kas atrodas klusā zaļa zonā, ezera krastā. Māja ir pilnība mēbelēta un labiekārtota ar visu nepieciešamo, norādīts sludinājumā. Tāpat minēts, ka viesistabā ir kamīns, īpašumā ir arī pirts, ir labiekārtota, apzaļumota un nožogota mājas teritorija, garāža divām automašīnām un visas pilsētas komunikācijas – gāzes apkure, spice, vietējā kanalizācija.

    Trīsstāvu mājas platība ir 350 kvadrātmetri, bet zemesgabala platība ir 6500 kvadrātmetri. Mājā ir septiņas istabas. Vēlamā mājas īres cena ir 2200 eiro mēnesī.

    Rimšēvičs kā iemeslu mājas īrei minējis «personiskus iemeslus», aģentūrai LETA norādīja Latvijas Bankas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

    Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pērn 18. jūnijā nosūtīja prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai krimināllietas materiālus pret Rimšēviču un uzņēmēju Māri Martinsonu. Neilgi pēc tam prokuratūra šajā lietā Rimšēvičam uzrādīja apsūdzību par kukuļņemšanu, bet Martinsonam – par kukuļņemšanas atbalstīšanu.

    Prokuratūra uzskata, ka abas personas grupā pēc iepriekšējas vienošanās izdarīja noziedzīgi iegūtu 250 000 eiro legalizēšanu.

    Ģenerālprokuratūra uzskata, ka Rimšēvičs 250 000 eiro kukuli izmantojis, kāda uzņēmuma vārdā iegādājoties nekustamo īpašumu, kuram Latvijas Bankas prezidents slēpti kļuvis par līdzīpašnieku.

    Rimšēvičs 7. jūnijā preses konferencē izvairījās komentēt viņam izvirzītās apsūdzības, kā arī norādīja, ka pret viņu vērsta nomelnošanas kampaņa. «Man nav uzrādīti nekādi pierādījumi par kādiem nodarījumiem, arī Eiropas Savienības Tiesā nekādi pierādījumi netika iesniegti. Attiecīgi nav nekādas ēnas pār bankas reputāciju,» sacīja Rimšēvičs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē