• Slavenais šefpavārs Lauris Aleksejevs tirgo ēdienu autostāvvietā

    Slavenības
    Gita Vīksne
    22. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    «Šis treilers ir gatavots pēc mana personīgā projekta pirms 13 gadiem,» izrādot savu jauno darbavietu, PDz saka slavenību iecienītā restorāna 36. līnija līdzīpašnieks un šefpavārs Lauris Aleksejevs.

    «Katrs šefpavārs par to ir sapņojis vismaz reizi mūžā,» rosoties nelielā treilerā, PDz pavēsta restorāna 36. līnija līdzīpašnieks Lauris Aleksejevs. Viņš ir viens no zināmākajiem pavāriem valstī, un citkārt tik vasarīgi siltos laikapstākļos, kādi bija pagājušajā nedēļā, viņš saimniekoja smalkajā restorānā pie jūras, cienādams savus pastāvīgos klientus – tik slavenus viesus kā Krievijas estrādes dīva Alla Pugačova un viņas vīrs komiķis Maksims Galkins, kā arī pasaules mēroga zvaigznes, kas ar saviem koncertiem un viesizrādēm ieradās Rīgā.

    Šā gada janvārī pēc 12 gadu veiksmīgas darbošanās Aleksejevs bija spiests slēgt savu restorānu jūras krastā, jo tika uzsākta tiesvedība par to, ka restorāna būve dabas parka pludmalē esot saskaņota prettiesiski.

    Restorāna līdzīpašnieks gan ātri atrada risinājumu, un jau pēc dažām dienām turpināja darbu jaunajās telpās Dubultos.

    Liels ir restorāna viesu pārsteigums, kas pēc ieraduma šajā pavasarī iegriežas vecajā vietā un… sastop šefpavāru treilerā turpat autostāvvietā. «Ideja dzima par ēdienu gatavošanu treilerā, jo šobrīd visos restorānos starp apmeklētājiem ir jānodrošina vismaz divu metru distance. Brīvā dabā to izdarīt ir daudz vieglāk,» stāsta Lauris. Viņš gardēžus apkalpo vien dažu soļu attālumā no vecajām restorāna telpām.

    «Treilers šobrīd atrodas Lielupē un apmeklētājiem ir atvērts katru dienu no pulksten 12 dienā līdz par saulrietam. Darbu turpina arī restorāns 36. līnija jaunajās telpās Dubultos. Tur cilvēki var ieturēt svinīgākas maltītes pie galdiņiem un ar apkalpošanu, bet treilerā ir pieejams strītfūdiņš,» skaidro viņš.

    Tie gan nav nekādi hotdogi vai kebabi. «Ir gan garšīgas ribiņas, gan pašu taisīti burgeri, gan kvinojas salāti un vistas ēdieni, arī triju veidu zupas – gaļas, zivju un veģetārā. Ļoti labs ielu ēdiens visām gaumēm,» ar plašo ēdienkarti iepazīstina Lauris, kas ik dienas pats saimnieko treilerā.

    Uz jautājumu, kā ticis pie tāda restorāna uz riteņiem, Aleksejevs stāsta: «Šis treilers man ir jau no pašas pirmās darbības dienas. Gatavots pēc mana personīgā projekta 2007. gadā. Tajā iebūvēta pilnībā aprīkota virtuve. Kādreiz tajā strādāju izbraukumu bufetēs. Nu tas būs atrodams Lielupē visu šo vasaru.»

    Šefpavārs arī ārkārtējā situācijā nav nolaidis rokas un jaunajiem apstākļiem cenšas pielāgoties, cik labi vien iespējams. Piemēram, Lauris pirms dažām dienām izveidoja arī restorāna 36. līnija internetveikalu.

    «Mēs gan neorganizējam ēdienu piegādes – pasūtījumam jābrauc pakaļ uz treileru. Ikvienu pasūtījumu esam apņēmušies izpildīt stundas laikā! Cilvēki saņem par 90 procentiem gatavu ēdienu, kas mājās ir vienkārši jāuzsilda. Katram ēdienam klāt ir arī instrukcija, kas un kā jādara,» paskaidro šefpavārs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē