• Saldi un gandrīz nekaitīgiPanorāmas liesā Pavlova un Bondaru iecienītā mango kūka

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    Evija Kalnbērza
    21. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64 un no privātā arhīva
    Pavasarī, kad rūpēties par slaidumu sāk pat vislielākie gardēži, īpašā cieņā ir receptes, kas sola – būs garšīgi, bet liesāk!

    Panorāmas liesā Pavlova

    Šajā pavasarī Latvijas Televīzijas raidījuma Panorāma dāmu kūku topa augšgalā ir Pavlova – bezē ar putukrējumu bez cukura un bagātīgu ogu rotājumu.

    Panorāmas žurnālistes atminas – ar Pavlovas recepti pirmā klajā nākusi Aija Kinca, kas specializējas veselības tēmās. Nu jau gandrīz visas televīzijas dāmas mājās ir pamēģinājušas pagatavot šo našķi. Īpašs bonuss ir tas, ka šo kūku pagatavot ir samērā vienkārši, tā neprasa lielus ieguldījumus un baudāma drīz pēc pagatavošanas. Īpašā cieņā Aijas Lieliskā Pavlova esot ģimenēs ar bērniem.

    Padzirdot, ka saldajā būs Aijas Lieliskā Pavlova, mazajiem nav nekādu problēmu ātri tikt galā ar mājasdarbiem un sakārtot istabu, lai ik pa laikam jautātu – vai kūka jau gatava? To labprāt bauda un vēl papildu gabaliņu pieprasa arī vīrieši, kuri ar saldumiem citkārt esot uz jūs.

    Sastāvdaļas:

    • pieci olu baltumi
    • glāze cukura
    • 2 tējkarotes kartupeļu cietes
    • 2 tējkarotes vīnogu etiķa
    • putukrējums bez cukura
    • ogas

    Olu baltumus ar cukuru (ideālajā variantā – pūdercukuru) saputo, līdz masa ir viendabīga un bieza. Uzmanīgi iemaisa kartupeļu cieti un vīnogu etiķi. Gatavo masu ielej cepamtraukā ar cepampapīru un liek krāsnī.

    Lai bezē būtu ideāls, piecas minūtes cep 150 grādos, tad pāriet uz 100 grādiem un cep stundu. Tad bezē garoza būs cieta, bet viducis – staipīgs.

    Kad lielais cepums izcepts un atdzesēts, to noklāj ar diētisko putukrējumu. Pārējais jau atkarīgs no stila, iegribas un tā, kādas ogas un augļi ir mājās. Der zemenes, avenes, mellenes, arī kivi, apelsīns un pat mango. Ja grib, var taisīt arī dzērveņu mērcīti.

    Bondaru iecienītā mango kūka

    Ieva Bondare atzīst – kūkas nav viņas vājība, tāpēc Bondaru ģimenes svētkos kūku allaž sarūpē vedekla Paula. Viņas firmas deserts ir mango kūka, kas garšo visiem. Ģimenes sievietēm tā patīk īpaši, jo nav trekna un pārlieku salda.  Recepti, kas izdodas vienmēr, Paula savulaik sameklējusi internetā, bet ar sastāvdaļām variējusi pēc savas gaumes un garšas.

    Pamatam:

    • 1–1,5 Selgas cepumu paciņas (cepumus sasmalcina) ar vismaz pusi paciņas izkausēta sviesta. Visu samaisa un piespiež kūkas veidnes apakšā kā pamatu. Liek ledusskapī.

    Masai:

    • Saputo putukrējumā gandrīz visu lielo paciņu saldā krējuma. Pievieno divas paciņas krēmsiera.
    • Pievieno gandrīz visu burciņu iebiezināta piena ar cukuru (oriģinālajā receptē liek klāt izkausētu balto šokolādi, bet tad kūka var sanākt pārāk salda).
    • Masai pievieno mango biezeni un sajauc visu viendabīgā masā. Iesaku Thomas Rink biezeni. Tas līdz šim bijis vislabākais.
    • Pievieno gandrīz visas kārbiņas saturu, nedaudz atstājot dekorēšanai.
    • Sagriež kubiņos divus svaigus mango un pievieno masai. Var pievienot nedaudz citrona sulas.
    • Uzbriedina paciņu želatīna plāksnīšu. Pēc tam virs katliņa, kurā ir ūdens,
    • Masu lej kūkas veidnē uz cepumiem un liek ledusskapī uz vismaz četrām stundām vai atstāj uz visu nakti.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē