• LNT dibinātājs Ēķis pēc telekanāla slēgšanas: Nedomājiet, ka es tagad sentimentā izplūdīšu asarās

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    23. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Novembra sākumā oficiāli tika paziņots, par ko mediju aizkulisēs runāja jau pāris nedēļu, – no nākamā gada telekanāla LNT vairs nebūs.

    «No decembra uzņēmums All Media Baltics, kam Latvijā pieder teju vai visas komerctelevīzijas, visās trīs Baltijas valstīs veiks zīmola maiņu saviem produktiem, apvienojot tos zem TV3 zīmola. Arī pati mediju grupa turpmāk strādās ar zīmolu TV3 Grupa, kas sāks darbu pie reģionā pirmās digitālās ziņu platformas izveides. Mediju grupa saturu veidos atbilstoši konkrētu auditoriju interesēm,» pagājušajā nedēļā piektdien paziņoja All Media Baltics vadītājs Kristians Antings.

    Reālajā dzīvē tas nozīmē, ka no nākamā gada darbu sāks jauns TV kanāls bērniem – TV3 Mini, savukārt sieviešu auditorijai tiks izveidots kanāls TV3 Life. Tie aizvietos līdzšinējos kanālus LNT, kurš Latvijā darbojies vairāk nekā 20 gadu, un Kanāls 2.

    «LNT darbu neturpinās esošajā formā, tomēr tā galvenā vērtība – kvalitatīvs, profesionāls un aktuāls ziņu saturs – būs pieejams lietotājiem jaunajā platformā, kurā skatītājs ziņas varēs patērēt sev ērtā laikā, vietā un vidē. Esam jau veikuši ievērojamas investīcijas jaunā digitālā produkta izveidē, un prognozēju, ka skatītājus ar to varēsim iepazīstināt jau nākamā gada vidū,» skaidroja Kristians Antings.

    Līdz ar rekonstrukciju All Media Baltics sola paplašināt TV3 piedāvāto ziņu apjomu, pārnesot lielāko daļu no LNT Ziņu dienesta radītā satura uz TV3. «Jaunā ziņu dienesta kodolā būs esošie LNT un TV3 ziņu veidotāji, pamatojoties uz profesionālajām kompetencēm un atbilstoši jaunā ziņu dienesta vīzijai,» PDz atzina All Media Baltics pārstāve Alise Mališko.

    Līdz šim LNT kanālā bija skatāmi vairāki oriģinālraidījumi. Pagaidām nav pilnīgas skaidrības, cik no LNT kanālā strādājošajiem līdz ar reorganizāciju zaudēs darbu, bet, kā atzina Mališko, zināms, ka «no nākamā gada janvāra sākuma rīta ziņu raidījums 900 sekundes un kriminālziņas Degpunktā darbu turpinās kanālā TV3.

    Kanāla LNT dibinātājs, tagad kinoproducents un režisors Andrejs Ēķis:

    «Filozofiski esmu no tiem, kuri nekad neskatās atpakaļ. Nedomājiet, ka es tagad sentimentā izplūdīšu asarās, bet šādā brīdī tik un tā atceros visu to, kā sākās LNT, kā viss tur notika. Rīt jau tā vairs nebūs, bet šodien tiešām ir jocīgi. Tas ir darbs, kas bija. Īstenībā jau nekas nepazūd, jo cilvēku atmiņās LNT taču paliks. Ko lai saka, dzīvē tā notiek – viss nāk un iet. Un mums pašiem visu laiku jāmainās. Te vietā ir teiciens – mainies vai arī mirsti!»

    Raidījuma Dzīvīte brīvdienās vadītājs Andris Bulis:

    «Ar plakātu uz ielas protestēt es neiešu, bet tas, kas notiek ir skumji. Raidījumā strādāju jau 14. sezonu. Sākumā tas bija LTV1, bet pēdējos sešus gadus – LNT. Kas notiks ar raidījumu, nezinu. Neviens man vēl neko nav teicis. Saka jau, ka TV3 un LNT apvienošot, bet man ir skumji, ka pirmais, kas tiek paziņots, – tiek likvidēts LNT Ziņu dienests.

    Varbūt esmu kaut kāds sazvērestības teorijas piekritējs, bet man šķiet – kā visvieglākais veids manipulēt, ir samazināt ziņas. Cilvēki strādāja, analizēja, ziņoja, bet tagad pēkšņi tas vairs nav vajadzīgs. Kas mums vispār paliek? Tviters, šmiters un pilns ar viltus vēstījumiem internetā. Mums to vajag? Man šķiet, ka tas ir netaisnīgi pret latviešu tautu. Bet tādā valstī mēs dzīvojam un uzskatām, ka viss ir kārtībā.»

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē