• Kāpēc Līdaka pamet darbu Zoodārzā? Vadība: Gan jau būs atpakaļ!

    Daba un dzīvnieki
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    2. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ingmārs Līdaka.
    Foto: F64
    Ingmārs Līdaka.
    Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs, kurš gadu desmitiem asociējies ar Līdaku ģimeni, sarāvis darba saites ar ilggadējiem darbiniekiem. Zoodārza vadība gan cer, ka viņi drīz atgriezīsies.

    «Sieva jau kādu laiku ir prom, bet man 29. aprīlī bija pēdējā darba diena,» PDz atzīst ilggadējais Zoodārza sirds un dvēsele Ingmārs Līdaka. Pēdējos gadus viņš bija Rīgas Zoodārza izglītības darba speciālists, bet iepriekš – direktors, atbildīgais par komunikāciju un ieņēmis citus amatus. Savukārt Ingmāra sieva Laura Līdaka bija Izglītības un informācijas nodaļas vadītāja.

    «Mana iniciatīva tā nebija, un tas nav aiz manas briesmīgas gribēšanas. Vienkārši mani pakalpojumi Zoodārzam acīmredzot vairs nav vajadzīgi. Tagad esot mūsdienīgi ik pēc pieciem gadiem mainīt darbavietu. Es Rīgas zoodārzam esmu veltījis 32 darba gadus, loģiski taču mainīt,» teic Ingmārs.

    Viņš uzsver, ka Rīgas domi notikušajā nevaino, jo tā esot pašvaldības uzņēmuma kompetence, kas zoodārzā strādā. Līdaka atklāj – šobrīd Rīgas Zoodārzā sāktas dažādas reorganizācijas un pārmaiņas. «Kaut kad jau tam bija jānotiek. Laikam jau tiešām man dzīvē kaut kas bija jāmaina, un neko jaunu Zooloģiskajam dārzam piedāvāt nevaru… Katrā gadījumā man ir nopirkts gada abonements, un domāju, ka iešu ciemos uz Zoodārzu,» sola Ingmārs.

    Zoodārza valdes locekle Anete Bilzēna PDz noliedz, ka Līdakas aiziešana bijusi uzņēmuma vadības iniciēta. «Sagrēkojies viņš nebija, nekādu konfliktu ar Ingmāru pirms aiziešanas arī nebija.

    Viņš pats izdomāja, ka grib iet prom. Un ne jau pirmo reizi aiziet. Gan jau būs atpakaļ!

    Tāpat kā iepriekšējā reizē. Viss dzīvē norit cikliski. Arī šajā jautājumā. Vismaz Zoodārzs Līdakām ir atvērts,» teic Anete.

    Viņa apstiprina, ka pirms kāda laiciņa no augsta amata Zoodārzā pēc pašas iniciatīvas aizgājusi arī Ingmāra sieva Laura. «Jā, tas notika šajā gadā, arī nekādu konfliktu mums nebija. Tā bija viņas pašas izvēle,» teic valdes locekle.

    Pagaidām nav zināms, kad un kas sāks Līdaku vietā. «Arī turpmāk visas funkcijas Zoodārzā pildīsim. Paskatīsimies, kā to iespējams realizēt, bet tas ir skaidrs, ka nekas nepadarīts nepaliks. Pagaidām konkrētus uzvārdus pateikt nevaru, bet gan jau būs aktivitātes saistībā ar amatiem Zoodārzā. Mēneša, divu laikā viss būs skaidrs,» sola Anete.

    Varāk lasiet žurnālā «Privātā Dzīve!»

    • Maiju Lūsēnu izliek no mājas. Tiesu izpildītāju dēļ viņa raudāja trīs naktis
    • Andris Kivičs atklāj, ko patiesībā darījis Norvēģijā
    • Aktrises Marijas Bērziņas mamma Lenvija Sīle par mazdēlu, šķiršanos un jauno dzīvi
    • Krāniņi un vagīnas par 250 000 eiro – Latvija ar vērienu startē Venēcijas biennālē
    • Zoodārzu pamet gan Ingmārs Līdaka, gan viņa sieva. Kāpēc?
    • Kaut kāds ārprāts! Lauku sētas zvaigzne Šveices klīnikā pāršķeļ mēli
    • Leiškalni kūrortā piedzīvo zemestrīci
    Privātā Dzīve nr18

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē