• Jakušonoks gatavs braukt pie faniem uz mājām: Kaut no Liepājas uz Daugavpili

    Kultūra
    Gita Vīksne
    26. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO IZDEVNIEĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA
    Mūziķis un grupas Labvēlīgais tips dziesmu autors noslaucījis putekļus no sava akordeona un ir ar mieru braukt pāri visai Latvijai, lai sniegtu intīmus mājkoncertus.

    «Zvani, un es atbraukšu! Uzdziedāsim kopā,» sola mūziķis Normunds Jakušonoks. Viņš ir izdomājis veidu, kā turpināt pelnīt maizi ar savu arodu arī pandēmijas laikā. Daudzi mūziķi atceļ koncertus, jo uzstāšanās zaļajā režīmā 500 klausītājiem neatmaksājoties, bet Jakušonoks ir gatavs dziedāt pat vienam cilvēkam.

    «Šobrīd jāpamaina formāts, kādā mūziķis var darboties. Dažādi ierobežojumi ir tik ļoti ieilguši, ka jāmeklē jauns ceļš, kā satikties ar saviem klausītājiem,» spriež viņš. Šajā ziņā viņam talkā nāci sens draugs un kompanjons Anrijs Tamisārs no krodziņa Četri balti krekli laikiem.

    «Viņš tagad ir pirts lietu guru un piedāvā cilvēkiem atgūt spēkus pirtiņā. Tā kā abi darbojamies apkalpojošā jomā, ik pa laikam apmaināmies ar idejām, ko un kā darīt. Kādu dienu viņš man atsūtīja plakātiņu un teica: «Ieliec internetā, paskaties, kas būs!» Nedēļas sākumā to palaidu sociālajos tīklo, un, lai gan pagājušas tikai pāris dienu, jau saņemu interesentu zvanus,» priecājas Jakušonoks.

    Viņš ir gatavs likt plecos akordeonu un doties uz vistālāko Latvijas nostūri, lai sniegtu ekskluzīvu koncertu. «Privātos pasākumos esmu uzstājies un tos vadījis daudzus gadus, man šajā lietā ir pamatīga pieredze, un zinu, kas cilvēkiem patīk. Pandēmijā pieprasījums ir mainījies. Agrāk ierasta lieta bija grupas uzstāšanās lielam cilvēku skaitam, bet tagad svētkus svin ļoti mazās kompānijās. Nupat man bija saruna par uzstāšanos jubilāram, un kopā ar viņu būs labi ja viens vai divi cilvēki. Esmu gatavs pielāgoties,» saka Normunds. 

    «Man ir mazlitrāžas auto un šoferītis, kas var mani aiztransportēt kaut no Liepājas uz Daugavpili,» norāda viņš.

    Jakušonoks varot palepoties arī ar iespaidīgu repertuāru. «Neesmu nekad skaitījis, bet no galvas zinu ļoti daudz dziesmu. Man ir programma arī krievu valodā – dziesmas no padomju laika kinofilmām,» informē Jakušonoks.

    Viņš ir par to, lai šāda muzikālā ciemošanās būtu lustīga un droša.

    «Protams, esmu vakcinējies pret Covid-19! Esmu saņēmis divas Moderna vakcīnas, un, kad vajadzēs, aiziešu arī pēc trešās. Man jau nekur tālu nav jāiet – ārstu prakse ir pie manām mājām, un ir ļoti jauka daktere, kas laikus piezvana un par visu informē. No tā, cik daudz cilvēku šobrīd vakcinējas, atkarīgs arī tas, cik drīz atkal uzstāsies publiskajos pasākumos. Lielām grupām, tādām kā Labvēlīgais tips, kur ir daudz mūziķu, šobrīd darba diemžēl nav. Situācija valstī mainās pa dienām, un nav skaidrības, kad būs iespējami normāli koncerti.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē