• Izsolīts slavenais Baltkrievijas vēsturiskais karogs, kuru Staķis izkāra hokeja čempionātā Rīgā

    Izsole
    Anastasija Kuzminova
    4. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Izsoļu vietnē eBay tika piedāvāts iegādāties Baltkrievijas vēsturisko karogu, kuru Rīgas mērs kopā ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču izkāra laikā, kad notika pasaules čempionāts hokejā.

    Pavasarī Rīgā pasaules čempionāts hokejā sākās ar skandālu – Mārtiņš Staķis un Edgars Rinkēvičs, paužot nostāju pret prezidenta Aleksandra Lukašenko režīma veikto demokrātijas apkarošanu Baltkrievijā, novāca jau izkārto kaimiņvalsts sarkanzaļo karogu, un tā vietā mastā uzvilka Baltkrievijas opozīcijas izmantoto baltsarkanbalto karogu.

    Šis karogs iesaistīts labdarības akcijā, kuru rīkoja Baltkrievijas Sporta solidaritātes fonds, kas represētajiem baltkrievu sportistiem sniedz finansiālu un psiholoģisku palīdzību.

    Izsolē karoga sākumcena bija 3000 ASV dolāru, bet izsole noslēdzās ar iespaidīgu summu – 12 600 ASV dolāriem. Rīgas mēra padomnieks Aleksis Zoldners PDz atzina, ka ar Staķi konkrētā labdarības akcija nav saskaņota, bet šāds saskaņojums arī nav bijis nepieciešams.

    «Pasaules čempionāta hokejā laikā šo karogu aizdeva politiski represētie baltkrievi, kuri pašlaik dzīvo Latvijā. Pēc čempionāta domes priekšsēdētājs šo karogu, uz kura atstāja savu parakstu, atdeva atpakaļ cilvēkiem, kuri to bija iedevuši. Notika īpaša tikšanās Rīgas domē. Tā vienlaikus bija sirsnīga un dramatiska, jo uzklausītie baltkrievu stāsti par pieredzētajām represijām bija patiesi baisi un emocijas raisoši. Vēlāk šie cilvēki nodeva karogu Baltkrievijas sporta solidaritātes fondam, kas uzsāka labdarības akciju,» zina teikt Zoldners. Kad sludinājums bija ievietots, fonda pārstāvji aicināja galvaspilsētas mēru popularizēt šo ziņu, un viņš ar to dalījās sociālajā vietnē Instagram. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē