• Andrejsalas attīstītājs esot labos draugos ar Lukašenko. Sadarbojies arī kara laikā

    Investīcija
    Marta Kalniņa
    10. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vilnis Ķirsis un Mohameds Ali Alabbars.
    Foto: Publicitātes foto
    Vilnis Ķirsis un Mohameds Ali Alabbars.
    Rīgas mērs nupat parakstījis sadarbības memorandu ar arābu uzņēmēju, kurš sola pārvērst Andrejsalu par pasakaini modernu vietu. Izrādās, šis uzņēmējs kara laikā ar lieliem plāniem ciemojies arī pie Baltkrievijas prezidenta Lukašenko.
     

    Apvienoto Arābu Emirātu uzņēmējs, kompānijas «Eagle Hills» vadītājs Mohameds Ali Alabbars un Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis 10.janvārī parakstīja sadarbības memorandu, apliecinot abu pušu gatavību attīstīt Andrejsalas teritoriju, 15 gados tajā ieguldot vairāk kā 3 miljardus eiro.

    Arzemju investors augstu novērtējis Andrejsalas unikālo atrašanās vietu. Viņš uzsver, ka Rīga esot pelnījusi tikpat izcilu ūdensmalu, ar kādu var palepoties  Kopenhāgena un Hamburga. Uzņēmējs pauž, ka nekustamo īpašumu jomā darbojas jau 30 gadus 16 pasaules valstīs. Aptuveni 57 hektārus plašā Andrejsala ar viņa gādību būšot vieta, kur rīdzinieki varēšot dzīvot, strādāt un atpūsties. 

    Stāstot par savu pieredzi, Mohameds gan nepieminēja veiksmīgo sadarbību ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko. Taču tā nav paslīdējusi garām Saeimas deputātam, žurnālistam Laurim Lizbovskim, kurš vietnē «X» padalījies ar savu atklājumu. Izrādās, arī Ukrainas kara laikā Ali Alabbars ciemojas pie Krievijas  prezidenta Vladimira Putina sabiedrotā Lukašenko, un šī vizīte jūsmīgi atspoguļota Baltkrievijas prezidenta mājas lapā. 

    «Es priecājos jūs atkal satikt. Jūs jau sen esat Baltkrievijas draugs. Jūs bieži esat šeit un vienmēr tiekat laipni gaidīts Baltkrievijā. Īpaši tāpēc, ka ikreiz nākat ar konkrētiem priekšlikumiem,» uzņēmēju cildināja Lukašenko. Mohameds atbildēja: «Liels paldies par jūsu piedāvāto īpašo viesmīlību. Tā ir nevis kā pret parastu viesi, bet gan pret draugu un brāli. Tas mani saviļņo.»

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē