• Ivetai Benhenai-Bēkenai deputātes amatā jau otrā trauma

    Politika
    Anastasija Kuzminova
    3. februāris, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes materiāliem, Facebook
    «Pēc sēdes nolēmu izvēdināt galvu, bet pastaigas laikā tā aizdomājos, ka neredzēju, kur lieku kāju, un neveiksmīgi kritu,» atklāj Saeimas deputāte, kas tagad ārstē satraumēto rokas locītavu.

    Politiķe Iveta Benhena-Bēkena neslēpj – traumas dēļ ikdienas darbs Saeimā ir apgrūtināts.

    «Strādājot ar datoru, sanāk rakstīt ar vienu roku. Tas, protams, aizņem vairāk laika. Toties tagad labāk izprotu savu mammu un omi, kuras kādreiz bakstīja klaviatūru ar vienu pirkstu. Vienmēr brīnījos – kā tā var? Izrādās, tas ir daudz sarežģītāk nekā drukāt ar visiem desmit pirkstiem. Galvenais – pacietība,» PDz stāsta deputāte un atzīst – priecājas, ka viņas darbs vairāk saistīts ar lasīšanu, domāšanu un runāšanu.

    «30 gadus sportojot – nodarbojoties ar kalnu slēpošanu un kalnu riteņbraukšanas sacensībās pa mežiem braukājot –, neesmu guvusi tādas traumas kā pēdējos divus gadus, kad man vairāk bija noslogota galva.

    Izrādās – pārāk daudz domāt ir neveselīgi,» pasmaida Iveta, kas jau otro reizi dažu gadu laikā piedzīvo rokas traumu. Tāda viņai bijusi arī 2019. gadā. Tagad mazināt lielo pampumu un sāpes palīdz zāles un elastīgā saite.

    Drošības dēļ Iveta veikusi arī rentgenu, kas atklāja pirms diviem gadiem gūtās traumas sekas – viņai vēl aizvien ir skrūves, kas satur metāla konstrukciju plaukstas kaulu taisnošanai. Tās Iveta plānoja izņemt, bet Covid-19 uzliesmojuma dēļ tika atcelts uz vēlāku laiku..

    «Kaut bija paredzēta operācija, līdz ar pandēmiju bija tāds apjukums. It kā jau vajadzēja, bet, no otras puses, ir iekšējais satraukums par slimnīcu kā vietu, kur pulcējas daudz cilvēku un kur var būt inficēšanās risks,» prāto viņa. 

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē