• FOTO: Tapusi krāšņa filma par Meierovicu: Tolaik vīrieši ģērbās labāk

    Kino un TV
    Evija Kalnbērza
    3. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes materiāliem
    Filma ir gatava, bet tās izrādīšana ārkārtējās situācijas dēļ tika pārcelta. Modes dizainere un filmas kostīmu māksliniece PDz atklāj filmēšanas aizkulises.

    «Filmēšanas laikā man bija sajūta, ka piedalos misijā, un tagad ir milzīgs gandarījums par paveikto,» PDz saka filmas kostīmu māksliniece Odetta Birmane.

    «Sākotnēji aktieris Juris Hiršs bija uzrakstījis libretu operetes izrādei, taču kovida dēļ plāni mainījās un operetes direktorei Agijai Ozoliņai-Kozlovskai radās cita ideja – jātaisa filma! Tas ir skaists Operetes teātra veltījums Latvijai, jo stāsta par Latvijas valsts dzimšanu un pirmo Latvijas ārlietu ministru un otro valsts Ministru prezidentu Zigfrīdu Annu Meierovicu. Tajā atainoti notikumi no laika, kad Meierovics bija Bēgļu komitejas biedrs, līdz pat nāves dienai, kad viņš ir jau starptautiski atzīts diplomāts.»

    Filmēšanas process režisores Daces Micānes-Zālītes vadībā ilga astoņas dienas. Filmā skan komponista Platona Buravicka mūzika. Galveno lomu spēlēja jaunais tenors Valters Gleške, Meierovica pirmās sievas Annas lomā iejutās operdziedātāja Jolanta Strikaite, bet otrās sievas Kristīnes Bakmanes lomā – Sonora Vaice.

    Avīžzēnus atveidoja vairāki topošie mūziķi, arī Vaices dēls Adams, Ērika Loka atvase Dāvids Kristofers un leģendārā diriģenta Leonīda Vīgnera mazmazdēls Ernests Vīgners.

    Strādājot pie filmas, Birmane smalki izpētījusi pirmās Latvijas brīvvalsts modi pagājušā gadsimta 20. gados. To viņa raksturo kā atvadas no jūgendstila, jo pamazām modē nācis art deco stils. Māksliniece iepazinusi arī tā laika vīriešu ģērbšanās etiķeti.

    «Tolaik vīrieši ģērbās daudz labāk nekā mūsdienās. Galvenais varonis pārģērbās vairākas reizes dienā. Tāpēc filmēšanā svarīgi bija atcerēties, kura žakete pie kurām biksēm jāvelk, un nesajaukt visus kreklus un frakas. Ir epizodes, kur viņš viesojas Parīzē un Varšavā, un katrā vietā viņam jābūt citā apģērbā,» atminas Birmane.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē