• Eņģeļi mūsu vidū — sirsnīgā akcijā gatavo maltītes mediķiem

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    Inese Mizovska
    21. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: DMITRIJS SUĻŽICS (F64) UN NO PRIVĀTĀ ARHĪVA
    Grūtības vieno un atmodina cilvēkos labestību. Ārkārtējās situācijas laikā mēs spējam sadoties rokās, lai atbalstītu tos, kam tas šodien vajadzīgs visvairāk.

    Gatavo pusdienas mediķiem

    PDz klātienē vēroja, kā norit akcija Galds savējiem. «Sabiedrības domāšana ir mainījusies, un jūtos gandarīta, ka akcijai, kas ārkārtējā situācijā medicīnas darbiniekus nodrošina ar siltām un garšīgām pusdienām, ir tik liela atsaucība,» saka akcijas idejas autore.

    Ikdienā Ilze sniedz grāmatvedības pakalpojumus, un sākotnēji ar domubiedriem izveidoja bezpeļņas organizāciju Hospiss.lv, lai radītu namu, kur cilvēki varētu pavadīt sava mūža nogali. Iestājoties ārkārtējai situācijai, Ilzei radās ideja palīdzēt mediķiem, kas strādā Covid-19 analīžu paņemšanas mobilajos punktos, nodrošinot viņus ar siltām pusdienām.

    Patlaban organizācijā strādā desmit cilvēku. Tiek iesaistīti ziedotāji, kas sagādā produktus, un restorāni, kas no tiem gatavo maltītes mediķiem. Ik dienas kopumā tiek izvadāts ap 1000 porciju uz 27 neatliekamās medicīnas palīdzības dienesta diennakts analīžu teltīm un Rīgas lielāko slimnīcu uzņemšanas un reanimācijas nodaļām, kur pieraksta kārtībā mediķi veic analīzes.

    Akcija, kuras moto ir Cienām un cienājam!, sākās 18. martā, un līdz 8. aprīlim bija izvadātas 17 349 maltītes. Vienas porcijas pašizmaksa – 3,50 eiro. To restorāniem, sadarbojoties ar organizāciju Ziedot.lv, maksā no saziedotās naudas.

    «Katru dienu rēķinu, cik ilgam laikam mums pietiks naudas, jo ārkārtējā situācija pagarināta līdz 12. maijam. Taču brīnumi notiek, un katru dienu ir saziedots tik, lai pietiktu nākamajai dienai un pat paliktu mazliet pāri. Šī ir sirsnības akcija, un cilvēki šajā laikā sākuši domāt jaunā kvalitātē,» teic Ilze. «Mediķi ir priecīgi, ka viņiem nav jādomā, kur un kā paēst, jo zina, ka atvedīsim garšīgu un siltu ēdienu. Viņu pateicības vārdi ļoti iepriecina un restorānu, kas lielākoties ir slēgti, darbiniekiem ir, ko darīt.»

    Mēs jūtam sabiedrības atbalstu!

    Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Rīgas reģionālā centra arodorganizācijas pārstāvis RAFAELS CIEKURS.

    «Kopumā uz maiņām strādā 3000 darbinieku, un viņi ir ļoti apmierināti ar tik garšīgām pusdienām, kas gatavotas no svaigiem un veselīgiem produktiem. Vienmēr ir gaļa vai zivs un piedevas. Ar šo akciju mēs šobrīd jūtam sabiedrības atbalstu.

    Esam frontes pirmajā līnijā, un, ja esam paēduši un atpūtušies, mums ir stiprāka imunitāte. Svarīgi, ka darbinieki, kuri intensīvi strādā un, tērpti pilnā ekipējumā, steidz pie Covid-19 skartajiem pacientiem, tiek pasargāti. Saņemot pusdienas darbā, viņiem retāk jāiet uz veikalu un nav jātērē laiks, lai gatavotu sev maltītes līdzņemšanai. Mediķiem pēc smagajām dežūrām ir pilnvērtīgi jāatpūšas, un tā tiek ietaupīts viņu laiks.

    Turklāt, atbalstot mūs, mediķus, šajā brīdī tiek atbalstīta arī loģistika, restorānu bizness, tiek dota izdzīvošanas iespēja daudziem uzņēmumiem.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē