• Ceļojums uz Meksiku – kas tūristiem noteikti jāzina par šo valsti

    Atpūta
    Santa.lv
    Santa.lv
    27. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Meksika ir valsts ar bagātu kultūru un vēsturi, un tā ir lielisks galamērķis tiem, kas vēlas piedzīvot kaut ko jaunu un aizraujošu. Tā aicina izzināt senu civilizāciju atstātās arhitektūras pērles, atpūsties brīnišķīgās pludmalēs, piedzīvot dabas krāšņumu un baudīt gardus vietējos ēdienus.

    Vēstures mantojumam pa pēdām

    Viens no visvairāk apmeklētajiem arheoloģiskajiem objektiem Meksikā ir Čičenica (Chichén Itzá) – vēsturiska maiju cilts pilsēta, kas būvēta laikā no 9. līdz 12. gadsimtam. Tā ir viens no jaunajiem septiņiem pasaules brīnumiem, kas šādu statusu ieguva 2007. gadā. Vērienīgākais apskates objekts ir tās piramīda, kas vietējiem iedzīvotājiem pazīstama kā „El Castillo” (pils). Piramīda ir 24 metrus augsta un to veido 365 pakāpieni – katrs atbilstot vienai gada dienai.

    Katrai seno maiju pilsētai bija konkrēts mērķis un arī Tulum senā maiju pilsēta nebija izņēmums. Šī senā pilsēta atradās jūras tuvumā un darbojās kā osta, kas, galvenokārt, nodrošināja tirkīza un nefrīta dārgakmeņu pārvadāšanu.

    El Meco arheoloģiskais parks ir vēl viena vieta, kur aplūkot seno maiju pilsētas drupas. Šeit skatāmas gan piramīdas, gan citas ēkas. Kopumā El Meco sastāv no 14 struktūrām, kas atrodas starp krastu un lagūnu. Arheoloģiskās vietas centrālais elements ir 12,5 metru augstā seno maiju piramīda.

    Pazūdot dabas varenumā

    Tiem, kurus aizrauj zemūdens pasaule, ir vērts apmeklēt Kankūnas zemūdens muzeju. Zemūdens muzejā ir aptuveni 500 dažādās lielizmēra skulptūras, kas ir piestiprinātas jūras dzelmē. Šī vieta ir ļoti iecienīta nirēju vidū, kuri papildu koraļļu rifiem un krāsainajām zivtiņām var redzēt ari citādāku un neparastāku zemūdens pasauli. Ja snorkelēšana vai niršana neuzrunā, muzeju ir iespējams arī apskatīt no laivas ar stikla grīdu.

    Nelielais zvejnieku ciematiņš Las Coloradas vilina ceļotājus no visas pasaules ar neierastiem, rozā krāsas ezeriem. Tie ir daļa no aizsargāta rezervātā, kas ir mājvieta daudziem dzīvniekiem, no flamingo līdz krokodiliem, jaguāriem un jūras bruņurupučiem.

    Ļoti īpaša apskates vieta ir arī Karību jūras piekrastē esošais Sian Ka’an biosfēras rezervāts, kas ir iekļautas UNESCO Pasaules mantojuma vietu sarakstā. Tajā mājvietu radusi patiesi daudzveidīga flora un fauna, tostarp mangrovju meži, koraļļu rifi un vairāk nekā 300 putnu sugas. Apmeklētāji var doties ekskursijā gida pavadībā un izpētīt rezervāta daudzās ekosistēmas, braucot ar laivu, kājām vai velosipēdu.

    Noteikti izdarāmo lietu sarakstā ir iekļaujama arī pelde cenotēs – dabiskās peldvietās, kas veidojušās, sabrūkot kaļķakmens pamatiežiem, atklājot kristāldzidru ūdeni zem tā. Apmeklētāji var peldēties, snorkelēt un nirt šajos skaistajos dabiskajos baseinos.

    Ūdens stihijas baudīšanai ieteicams ir Xel-Ha dabiskais ūdens atrakciju parks. Tajā ir kristāldzidras lagūnas, līči un ietekas, apmeklētāji var snorkelēt, peldēties un atpūsties dabiskajā vidē, skatot tropiskās zivis un koraļļu rifu.

    Pludmales

    Lieliskākās Meksikas pludmales ir atrodamas Kankunas reģionā, kas atrodas Karību jūras krastā.

    Viena no Kankunas populārākajām pludmalēm ir Playa Delfines, kas ir pazīstama ar dzidrajiem tirkīzzilajiem ūdeņiem un balto smilšu pludmalēm. Tā ir arī lieliska vieta, kur peldēties, sauļoties un baudīt ūdens sporta veidus.

    Ne mazāk lieliskas, bet nedaudz klusākas ir Playa Marlin, Playa Langosta un Playa Chac Mool.

    Ar prāmi neilga brauciena attālumā atrodas neliela sala Isla Mujeres. Tā ir mājvieta dažām no skaistākajām pludmalēm reģionā, tostarp Playa Norte, kas ir pazīstama ar maigajām baltajām smiltīm un dzidrajiem tirkīza ūdeņiem.

    Nacionālā virtuve

    Meksikas virtuve ir pazīstama ar tās bagātīgajām garšām, daudzveidīgajām sastāvdaļām un reģionālajiem ēdieniem.

    • Tako (taco) – meksikāņu virtuves pamatelements, un tos var atrast visā valstī. Parasti tos gatavo ar tortilju pildot ar dažādu gaļu, jūras veltēm vai dārzeņiem un papildina ar salsu, gvakamoli.
    • Enčiladas (enchiladas) – ēdiens, kas pagatavots no kukurūzas tortiljām, kas pildītas ar gaļu vai sieru, papildinātas ar pikantu mērci un sieru.
    • Tamales – ēdiens, ko gatavo no kukurūzas mīklas, kas pildīta ar gaļu vai sieru, ietīta kukurūzas mizā vai banāna lapās un tvaicēta.
    • Mole – mērce, kas pagatavota no dažādām sastāvdaļām, piemēram, čili pipariem, šokolādes, riekstiem un garšvielām.
    • Pozole – sautējums ar gaļu, čili pipariem, ķiplokiem un garšvielām.
    • Načo (nachos) – kukurūzas čipsi, ko ēd ar gvakamoli un pikantu mērci, dažreiz pagatavotu ar gaļu, sieru un dārzeņiem.
    • Čurro (churros) – viens no populārākajiem Meksikas desertiem.

    Meksika pilnīgi noteikti ir ceļojuma vērta – tajā mijas bagāta kultūra, apburošs dabas skaistums, gards ēdiens un dzīvesveids, kur katra diena ir svētki!

    Informāciju sagatavojis tūroperators «Novatours».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē