• Režisors Zviedris nopircis māju un aicina ziedot remontam. Vieni sajūsmā, citi – pikti

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    14. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Filmas «Dokumentālists» režisors Ivars Zviedris pērn Liepupē iegādājās īpašumu, un vēlas tur paveikt ko grandiozu. Lai to īstenotu, viņš uzrunājis vairāk nekā 1000 cilvēkus.

    Pagājušajā nedēļā daudzi, kuriem līdz šim bijušas kādas darīšanas ar dokumentālā kino režisoru Ivaru Zviedri, savos viedtālruņos pamanīja, ka ir pievienoti čatam ar nosaukumu «Piejūras kino ciems». Tajā notika pamatīga rosība – kāds izteicās, ka varētu realizēt kopīgu ideju, cits piedāvāja finansiālu atbalstu, vēl cits solīja piedalīšanos talkā, arī būvniecības pakalpojumus. Daudzi bija neapmierināti, jo nesparot, kas te vispār notiek. Čatam pievienoti arī sabiedrībā zināmi ļaudis – uzņēmēja Ieva Plaude, mediju eksperte Gunta Līdaka, dīdžejs Toms Grēviņš, LTV raidījumu vadītāja Henrieta Verhoustinska, rakstniece Inga Ābele un citi.

    Zviedris PDz atzina: «Neesmu spečuks par feisbukiem un instagramiem, tāpēc vienu vakaru klikšķināju telefonu, lai pievienotu visus savus kontaktus vienā kopīgā grupā Piejūras kino ciems. Telefonā man ir pieci tūkstoši kontaktu, bet vietne neļāva pievienot vairāk par 1024.»

    Pērn viņš par 110 000 eiro Limbažu novada Liepupē iegādājies lauku māju un pusotra hektāra zemes. Režisors savu īpašumu iecerējis sakārtot un uzlabot tā, lai vienā mājas galā varētu dzīvot pats, bet otrā izveidotu radošo telpu kino jomas kolēģiem, kuri tur varētu rakstīt scenārijus.

    «Kā nu māku, tā aicinu visus palīdzēt,

    jo esmu nolēmis uztaisīt kino ciemu vietā, kur atrodama dzīva Latvijas vēsture. Un tas ir Liepupē, kur dzīvo 286 cilvēki – sākot ar vecām sieviņām un beidzot ar pieczvaigžņu viesnīcas īpašnieci, kura staigā čībās, kas dārgākas par manu auto. Garlībs Merķelis tur ir smēlies iedvesmu sava traktāta «Latvieši» rakstīšanai. Tur ir muiža ar savu vēsturi, turpat netālu dzīvo Jānis, kurš sēž gumijas čībās, vēro notiekošo. Un viņam ir 30 vistas, kas klausa uz vārda. Vēl ir cilvēks ar iesauku Pūks, kurš vāc interesantas lietas un, par spīti sliktajai veselībai, ir neglābjams optimists. Vienuviet ir kapi, krogs un baznīca, bet apkārt – visa iespējamā Latvijas flora un fauna,» jauno vidi, kas varētu būt interesanta jebkuram viesim, apraksta Zviedris.

    «Esmu nolēmis veidot Liepupi par kino ciemu, kā tūrisma objektu.  

    Uzbūvētu kinozāli, kur cilvēki uz lielā ekrāna varētu noskatīties paša izvēlētas filmas vai savus video. Cilvēki, kuriem tas interesē, varētu palīdzēt, ar ko nu var – kaut vai grābt lapas. Ciema veidošanai es varētu interesentiem pret ziedojumiem veidot ekskursijas pa Liepupi, lai viņi visu redz paši savām acīm. Tā tas ciems pakāpeniski taptu, veidojoties par modernu viedo ciemu, kur sabiedrība solidarizējas, izvirza mērķi un to realizē,» savu plānu atklāj Zviedris.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē