• FOTO: Ventspilnieks, kurš ģērbj Madonnu un Lopesu. 10 000 eiro par kleitu

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    29. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Fjodors lepojas, ka saņēmis komplimentus no sava elka Madonnas.
    Foto: Shutterstock, Picture Agency
    Fjodors lepojas, ka saņēmis komplimentus no sava elka Madonnas.
    Ventspilī dzimušā dizainera Fjodora Podgornija tērpi bijuši mugurā pasaules šovbiznesa spilgtākajām zvaigznēm. Daļa no tiem vasarā būs skatāmi zīmola Fyodor Golan retrospekcijas izstādē Latvijas Nacionālās mākslas muzeja krātuvē.

    Viss sākās ar Lady Gaga

    Zīmola Fyodor Golan viens no radītājiem Fjodors Podgornijs žurnālam Privātā Dzīve  atklāj, ka pirmā slavenība, ar kuru sadarbojies, bija Lady Gaga, un tas noticis vēl laikā, kad viņa nebija megazvaigzne. «Tas bija pašā viņas karjeras sākumā. Tolaik dzīvoju Londonā, biju iepazinies ar viņas stilisti, kas pie mums vērsās, vai varam dziedātājai triju dienu laikā uzšūt trīs tērpus.

    Naktis negulējām, rekordīsā laikā tie bija gatavi un māksliniecei patika.

    Tos pamanīja,» atminas Fjodors. «Plašumā slava gāja ne tikai Lady Gaga, bet arī mums,» atminas Fjodors.

    Fyodor Golan tērpus pirkusi arī amerikāņu dziedātāja Ariana Grande, vairākas reizes – popzvaigzne Rita Ora. Dženiferai Lopesai viņi šuvuši apģērbu šova American Idol vajadzībām.

    «Bija laiks, kad pie mums tērpus pasūtīja Tuvo Austrumu – Kataras, Kuveitas un Saūda Arābijas – karaliskās ģimenes. Reiz bija vienas kāzas, kur ģimenes sievietēm bija jāšuj kleitas Annas Kareņinas stilā no dārgiem audumiem un ar dārgakmeņiem. Vienas kleitas cena bija desmit tūkstoš eiro. Bet jāsaka, ka šo tērpu veidošana man īpašu gandarījumu neradīja. Tikvien kā peļņu. Man patīk izpausties radošāk, izaicinošāk un laikmetīgāk,» stāsta dizainers.

    Kūst no Madonnas komplimentiem

    Īpašs gandarījums viņam ir par sadarbību ar pasaules popmūzikas karalieni Madonnu. «Viņa jau no jaunības dienām ir mans elks. Nezinu pat kā, bet Madonna bija tikusi pie mūsu radītā tērpa un to atzīmēja savā Instagram ar vārdiem: «Man patīk jūsu darbs!» Tas man personīgi bija milzīgs notikums.

    Citas slavenības tā nemēdz darīt, bet Madonna izdarīja.

    Pēc tam jau vairākkārt viņa izvēlējās mūsu tērpus,» lepns ir Fjodors un piebilst: «Vēl nesen es no viņas Instagram saņēmu ziņu, cik ļoti viņai patīk mūsu zīmola tērpi.»

    Tagad šuj tērpus Samantai Tīnai un Dināra Rudānei

    Latvijā Fjodors atgriezās pirms pandēmijas – ar pēdējo reisu no Londonas. «Rīgā esmu iepazinis daudz radošu cilvēku – esmu strādājis gan ar dziedātājām Dināru Rudāni un Samantu Tīnu, vijolnieci Kristīni Balanas, operdziedātāju Kristīni Opolais. Šonedēļ dziedātāja Evija Vēbere manis darinātajā tērpā atklās mākslinieces Amandas Ziemeles izstādi Venēcijas biennālē,» teic dizainers.

    Fjodors atzīst, ka atgriešanās Latvijā viens no iemesliem bijis arī tas, ka izjuka viņa laulība ar otru zīmola Fyodor Golan radītāju Golanu Frīdmanu. «13 kopdzīves gados, no kuriem 11 bijām laulībā, kopā strādājot, daudz kam izgājām cauri. Tikai ar laiku sapratām, ka mums ir atšķirīgas vērtības un pasaules redzējums, taču joprojām ir labas attiecības. Golanam tagad ir cits dzīvesbiedrs. Ar viņu un arī savu mammu Golans solījies atbraukt uz mūsu veidotā zīmola Fyodor Golan retrospekcijas izstādi Latvijas Nacionālā mākslas muzeja krātuvē,» stāsta Fjodors.

    Vairāk lasi žurnālā Privātā Dzīve!

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē