• FOTO: Kā tagad laukos dzīvo «Likteņa līdumnieku» zvaigzne: Mana dzīve ir mainījusies

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    2. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aktrise Sigita Pļaviņa ar vīru Anduli.
    Foto: F64
    Aktrise Sigita Pļaviņa ar vīru Anduli.
    Jau ceturto gadu bijusī Liepājas teātra aktrise Sigita Pļaviņa ar vīru Anduli saimnieko savā pasaku namiņā Pērkonē. Jūra tikpat kā ar roku aizsniedzama, bet saimniekiem nav vaļas – vasarā laukos katra minūte dārga.

    Teātra un televīzijas skatītāji aktrisi iepazina kā Sigitu Jevgļevsku, bet savā 50. dzimšanas dienā viņa apprecējās ar Anduli Pļaviņu un pieņēma vīra uzvārdu. Pirms diviem gadiem Sigitas darba attiecības Liepājas teātrī beidzās, un ap to bija sacelta liela ažiotāža medijos. «Uz teātri neeju… Pamazām sāku nobriest tam, ka varētu apmeklēt viesizrādes,» saka viņa. Tagad Sigitai ir cita dzīve – viņa ar vīru dzīvo laukos. «Tagad mana dzīve ir mainījusies pilnībā. Tā ir citāda, un es to izbaudu. Kādreiz tā bija vienkārša – teātris, trauki, koncerti. Bet man viss ir iedots, lai es attīstītu ko savu.  Teātrī lika darīt arī to, ko negribu. Šeit un tagad varu darīt visu, ko pati vēlos. No vienas puses, ir forši, no otras – arī grūti. Tagad katru rītu domāju, ar ko sākt dienu, un vīrs saka – izdomā, kas šodien ir tava prioritāte,» teic viņa.  

    «Es kādreiz sapņoju par māju un vīru,» saka viņa.

    Nu ir piepildījušās abas vēlēšanās. «Kad atnācām, šeit nekā nebija,» rādot plašo sētu, kur dārzā jau lekni saauguši loki un dilles un zaļo kartupeļu laksti, saka saimniece aktrise Sigita Pļaviņa. «Sākām saimniekot šajā vietā pirms četrarpus gadiem, bija pavasaris, un uzreiz gribējās visu ko iestādīt. Neko no tā vēl nesapratu, bet visi man sāka dāvāt rozes un citus stādus,» atminas viņa. «Lai gan jāiegulda daudz laika un darba, mēs jūtamies apdāvināti ar šo vietu – māju, zemi, veco kūtiņu. Šajā pusē otras tādas mājas nav,» smaida aktrise. Māja celta 1930. gadā, un to kādreiz bankas pārvaldnieks uzdāvinājis sievai kā vasaras atpūtas namu.

    Darba netrūkst ne dienu, un Sigita un ar vieglu nostalģiju atceras, cik ļoti viņai paticis mazajā, skaistajā Liepājas dzīvoklītī – atnākt no teātra, iekrist dīvānā, sacelt kājas un skatīties televizoru. Te tā nevar.Pagājušajā vasarā Andulis pats savām rokām uzcēla cepli, kur tiek apdedzināti Sigitas veidotie melnā māla trauki. «Viņam ir zelta rokas, un viņš prot pilnīgi visu,» saka Sigita.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē