• Miljonārs Jevgeņijs Gombergs pārslimojis kovidu un tagad apceļo pasauli

    Slavenības
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    10. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Kilimandžāro. Serengeti. Ngorongoro. Un nedēļa Indijas okeāna ieskautajā Zanzibārā. Miljonārs, divas nedēļas pavadījis Tanzānijā, atzīst – tas bijis kā malks svaiga gaisa pēc novembrī pārslimotās Covid-19 infekcijas.

    Uzņēmēju Jevgeņiju Gombergu PDz sazvana brīdī, kad viņš jau devies jaunā ceļojumā, šoreiz uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, un bauda atpūtu Dubaijas augstākās celtnes Burj Khalifa 148. stāva skatu platformā.

    «Šobrīd ceļot vairs nav nekādu problēmu, tāpēc ar prieku šo iespēju izmantoju. Ja mēs runājam par Tanzāniju, tas nebija ilgi plānots brauciens. Nejauši pēdējā brīdī Facebook uzzināju, ka Tatjana Ladigina, kas organizē tūrisma braucienus, ved 12 cilvēku grupu uz Tanzāniju, un viena vieta vēl ir brīva. Ilgi nedomājot, pieteicos,» stāsta miljonārs.

    Uz Āfriku ceļotāju grupa devās no Viļņas, jo Rīgas lidosta bija slēgta. «Pajautāju mūsu tūristiem, cik, pēc viņu domām, Tanzānijā ir iedzīvotāju. Novērtēja, ka no pieciem līdz deviņiem miljoniem. Patiesībā šodien tur dzīvo vairāk nekā 60 miljoni cilvēku,» norāda Gombergs, kurš Tanzānijā bija pirmo reizi.

    «Dzīve ir pārāk īsa, bet pasaule pārāk plaša, lai brauktu uz vienu vietu divreiz,» norāda viņš.

    Tanzānijā nav nekādu Covid-19 ierobežojumu. «Iebraucot valstī, tests nav jāuzrāda. Valsts prezidents, saņemot 27 miljonus ASV dolārus no Pasaules Veselības organizācijas cīņai pret šo slimību, paziņoja, ka vīrusa valstī nav, to lieliski apkaro vietējie dziednieki.

    Tiesa, testu pieprasīja Turcijas aviokompānijas, tāpēc pirms atgriešanās Latvijā nācās ziedot pusi dienas, lai aizbrauktu uz galvaspilsētu un dabūtu testu, kas maksā 100 dolārus. Šajā summā tika iekļauta analīze ar vajadzīgo datumu un garantija, ka tests būs negatīvs,» nosmej Jevgeņijs.

    Tanzānijā uzņēmējam bija mērķis apskatīt trīs lietas – Kilimandžāro, Serengeti Nacionālo parku un Ngorongoro krāteri. Nu, un, protams, atpūsties Zanzibāras baltajās smilšu pludmalēs, kur ir neticami skaists, tirkīzzils okeāns.

    «Pirmo nedēļu mēs dzīvojām lieliskās pieczvaigžņu viesnīcās. Tās izvietotas dabas parkos pa vidu nekurienei.

    Otro nedēļu pavadījām greznā viesnīcā Zanzibārā, pašā okeāna krastā,» stāsta viņš. Laikapstākļi lutinājuši – bija plus 25–30 grādu silts. Arī ūdens okeānā bijis kā piens – plus 26–28 grādi. «Dažas reizes mums gan gadījās piedzīvot tropisko lietu, kas ilga divas stundas bez pārtraukuma.»

    Gombergs atzīst, ka ceļojums bijis krāšņiem iespaidiem bagāts. «Visvairāk mani pārsteidza safari. Esmu redzējis līdzīgus safari Vjetnamā Fukuokas salā un Izraēlā Ramatganā, taču tas vairāk tomēr līdzinās zooloģiskajam dārzam, kur zvēri dzīvo lielā, tomēr iežogotā teritorijā. Serengeti nacionālajā parkā dzīvnieki mīt dabiskajos apstākļos – plēsēji medī, viss ir pa īstam. Un tas tiešām ir iespaidīgi,» atzīst Jevgeņijs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē