• Kā smaržo Latvijas slavenības. Iecienītāko aromātu tops

    Slavenības
    Zane Piļka- Karaļeviča
    24. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Elīna Bojarkina.
    Foto: no izdevniecības Žurnāls Santa ahīva
    Elīna Bojarkina.
    Viena no populārākajām Ziemassvētku dāvanām ir parfimērija. Skaists smaržu flakons ir izcils un tajā pašā laikā universāls uzmanības apliecinājums.

    ELĪNA BOJARKINA

    Aktrise iecienījusi franču smaržu zīmolu FRAGONARD. «Konkrēti man patīk «Etoile» vai «Dimant». Tās man asociējas ar sievišķību un spēku, šīs smaržas man palīdz celt šo sajūtu. Mana mamma ir smaržu guru, cauri gadiem smaržu gudrības esmu mācījusies no viņas. Kad pirmo reizi ar ģimeni bijām Parīzē un gājām uz «Fragonard» smaržu veikalu, tas uz mani atstāja milzīgu iespaidu. Man kā pusaudzei tur viss šķita tik īpašs un skaists,» atzīst Elīna.

    Cena par 120ml: 143,00 €

    JURIS ŽAGARS

    Juris Žagars savā kabinetā.
    Juris Žagars savā kabinetā.

    Dailes teātra direktora iecienītākais aromāts ir INITIO «Divine Attraction». «Tās ir franču smaržas, ko mans brālis Andrejs pirms vairākiem gadiem atklāja un teica: «Jurka, tas ir tavs aromāts.» Pasmagas, nedaudz smaržo pēc ādas, segliem, un, ja ļoti gribas, var sasmaržot pat petroleju, absolūti dīvainas un nelīdzinās nekam. Esmu no šīm smaržām atkarīgs,» atzīst Juris.

    Cena par 90 ml: 195,99 €

    JURIS HIRŠS

    Nacionālā teātra aktieris ir ziedu aromātu cienītājs. «Man ļoti patīk maijpuķīšu un puķzirnīšu smarža. Maijpuķītes ir manas sievas Lauras iemīļotās puķes, savukārt puķzirnīši, man šķiet, ir visskaistākie ziedi pasaulē, un viņu aromāts ir brīnišķīgs,» teic Juris. «Ja runājam par veikalos iegādājamajām smaržām – jāizvēlas tādas, kuras patīk partnerei, jo tieši viņa šo smaržu visbiežāk jutīs un viņai ar to ir jāsadzīvo. Šobrīd manas sievas favorītes ir HERMES «Terre d’Hermes».»

    Cena par 50 ml: 93 €

    Artis Dzērve.
    Artis Dzērve.

    Videomākslinieks ARTIS DZĒRVE ir pārbaudītu vērtību cienītājs un smaržas nemaina jau gadiem. «Attiecībā uz smaržām esmu ļoti konservatīvs un jau daudzus gadus lietoju THIERRY MUGLER aromātu «A*Men»,» stāsta Artis. «Ar smaržām man ir sarežģīti. Ja deguns kaut ko neakceptē, tad ir dažādas reakcijas, piemēram, galvassāpes. Acīmredzot šīs smaržas labi sadzīvo ar manu personisko smaržu, un tas ir galvenais nosacījums,» skaidro videomākslinieks.

    Cena par 100 ml: 98 €

    IMANTS STRADS

    Dailes teātra aktieris iecienījis zviedra Bena Gorhema izveidotā zīmola BYREDO kontrastaino un intriģējošo aromātu «Tobacco Mandarin», kurā dominē mandarīna, koriandra, ādas un tabakas notis. «Ieraudzīju šo aromātu kādā smaržu topā, un tās mani ieinteresēja. Kad pasmaržoju, sapratu, ka tas ir mans aromāts, un pasūtīju flakonu internetā,» stāsta aktieris.

    Cena par 50 ml: 270 €

    TOMS GRĒVIŅŠ

    Latvijas Radio 5 radošais direktors un programmu vadītājs dod priekšroku CALVIN KLEIN tualetes ūdenim «CK One Gold». «Līdz šim smaržas pirku tikai lidostās, bet nesen uzdūros lietuviešu internetveikalam, kas mēdz pārdot ļoti izdevīgi smaržas tieši lielos tilpumos,» teic Toms, kurš atzīst, ka ir svaigu aromātu cienītājs.

    Cena par 200ml: 39,99 €

    KARĪNA GLEITNERE

    Karīna Gleitnere.
    Karīna Gleitnere.

    «Jau gadiem lietoju CAROLINA HERRERA smaržas «Good Girl»,» atklāj erotisko romānu rakstniece. «Ļoti izjūtu tās kā savas, izmēģinot citas, nejūtot tik komfortabli. Manuprāt, tas ir ļoti sievišķīgs un elegants aromāts,» teic Karīna.

    Cena par 100 ml: 147 €

    DINĀRA RUDĀNE

    Dināra Rudāne
    Dināra Rudāne

    Dziedātāja ir zīmola KILLIAN smaržu fane. Ikdienā viņas favorīts «Moonlight In Heaven». «Tās man patīk tāpēc, ka tās nav pieejamas Latvijā,» atklāj Dināra. «Šīs smaržas ir vieglas, ilgi gan neturas, bet aromāts ir dievīgs,» atzīst dziedātāja.

    Cena par 50 ml: 199,99 €

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē