• Deputāti pasaka visu par to, kā sodīt skandalozo Gloriju Grevcovu

    Slavenības
    1. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Glorija Grevcova.
    Foto: Gints Ivuškāns (F64)
    Glorija Grevcova.
    Teju ik nedēļu Saeimas deputāte Glorija Grevcova uzkurina sabiedrību, paužot valstij neglaimojošus uzskatus. Par viņas darbībām sākti arī divi kriminālprocesi, no kuriem viens jau tiek skatīts tiesā. Nu arī viņas kolēģu mērs ir pilns. Politiķei draud izslēgšana no Saeimas uz sešām sēdēm.

    Žurnāls «Privātā Dzīve» aptaujājis Grevcovas kolēģus, prasot, ko vajadzētu darīt ar Gloriju Grevcovu.

    Aleksandrs Kiršteins, «Nacionālā apvienība»

    «Grevcovas izteikumi ir nepieauguša cilvēka šļupsti, salīdzinājumā ar to, ko pat ārpus Latvijas robežām stāsta mūsu profesori. Sākumā jātiek galā ar Austeru, Hanovu, Kaprānu… Ar marksistiem, kas pa radio pasaka daudz briesmīgākas lietas. Piemēram, to, ka krievu valoda skolās ir jāatstāj, ielām nav jāmaina nosaukumi un pieminekli nevajadzēja nojaukt. Ja viņus izlidinātu no augstskolām, būtu daudz lielāks labums. Bet Grevcova – ko viņa var kaitēt? Īsti neko!»

    Edmunds Jurēvics, «Jaunā Vienotība»

    «Pēc Grevcovas paziņojumiem esmu vērsies Ģenerālprokuratūrā, kas manu iesniegumu nodevusi Valsts drošības dienestam. Ceru, ka būs aktīva rīcība, jo ir ne tikai ētikas, bet arī kriminālpārkāpums. Atbalstu kolēģu vēršanos Saeimas Ētikas komisijā, jo viņas veiktais nav savienojams ar deputāta amata pildīšanu. Uzskatu, ka jāpiespriež augstākais soda mērs – izslēgt no Saeimas darba uz sešām sēdēm.

    Varētu šķist, ka pie vainas ir Grevcovas neizglītotība. Taču nē, tā ir apzināta rīcība, kas spēlē Krievijas interesēs. Nezinu, viņu izmanto vai kūda uz to, bet vajag laikus parādīt, ka parlamenta un sabiedrības vairākumam tas nav pieņemams.»

    Rihards Kols, «Nacionālā apvienība», Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs

    «Viņai jāatbild gan likuma priekšā par okupācijas noliegšanu, gan Saeimas priekšā. Mums ir Ētikas kodekss, un deputātam ir uzliktas normas, ko viņš nedrīkst darīt publiskajā vidē. Ja Grevcova pat tiesā lepojas, ka viņai ir 100 000 sekotāju, tātad viņa ir sabiedriskās domas veidotāja. Ja pauž klaji naidīgu, uz kriminālpārkāpuma robežas balansējošu viedokli, par to ir jāatbild.»

    Juris Jakovins, Zaļo un zemnieku savienība, mediķis

    «Nedomāju, ka viņa būtu neriktīga. Tā nav slimība, tā ir pārliecība. Varu derēt, ka viņas frakcijā vēl vismaz pieci domā tieši tāpat. Tikai tie pārējie prot turēt muti. Labi, ka viņu šoreiz Saeimā savēlēts tik maz. Publisko fui vajadzētu izteikt, pakratīt ar pirkstu. Varbūt sapratīs.»

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē