• 10 galamērķi Latvijā ceļojumam ar bērnu

    Ceļo ar bērnu
    Madara Ozoliņa
    Madara Ozoliņa
    31. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Latvija ir bagāta ar daudzām skaistām dabas takām, parkiem un atpūtas vietām, kas būs interesantas un aizraujošas arī bērniem. Atliek tikai doties ceļā, lai to ieraudzītu.

    Safari parks More (Siguldas novadā)

    Var doties 1,5 kilometru garā pastaigā, apskatot staltbriežus, dambriežus, baltos briežus, kā arī pašiem tos pabarot. Iespējama fotosesija ar briežiem.

    Kamieļu parks Rakši (6 kilometru attālumā no Cēsīm)

    Atpūtas vietas gan lieliem, gan maziem. Šeit var aplūkot vairāk nekā 100 dzīvnieku. Kamieļu parkā iespējams baudīt dažādas izklaides bērniem, kā arī nesteidzīgu pikniku.

    Līgatnes dabas takas (Līgatnes novadā)

    5 kilometru pastaigas laikā var apskatīt visdažādākās dzīvnieku sugas, kā arī baudīt aktīvu atpūtu un brīnišķīgu mieru pie dabas krūts.

    Sajūtu parks (Valmierā)

    Aktīvās atpūtas piekritējiem patiks izbaudīt 1,5 kilometru taku kokos ar četriem trošu nobraucieniem pāri upei. Mazāki bērni būs sajūsmā par aktivitātēm lielajā tīklu kubā, bet mierīgākai atpūtai Sajūtu parks piedāvā doties pa divus kilometrus garo baskāju taku, kas veidota no dažādiem dabas elementiem.

    Beverīnas labirinti (Beverīnas novads)

    Tas ir atpūtas parks 2,5 ha platībā ar 370 koka skulptūrām. Šeit vairāku stundu garumā būs interesanti gan lielākiem un mazākiem bērniem, gan pieaugušajiem, jo iespējams izstaigāt sešus dažādus labirintus, spēlēties rotaļu zonā, kā arī izmēģināt vairāk nekā 60 lielformāta kustību, prāta spēļu un atrakciju gan brīvā dabā, gan iekštelpās.

    Tērvetes dabas parks (Tērvetes novadā)

    Parka kopējā platība ir ap 1200 ha, trešo daļu aizņem Pasaku pasaule. Parka iecienītākās vietas, kuru apskatei jāieplāno vismaz trīs stundas, ir Pasaku mežs, Atrakciju laukums un Rūķīšu mežs. Parks piedāvā iespēju baudīt pikniku brīvā dabā, braukt ar pasaku bānīti, velosipēdu, nūjot, uzkāpt koka skatu tornī vai Veco priežu parkā ļauties nesteidzīgām pastaigām.

    Vienkoču parks (Līgatnē)

    Pastaigu un atpūtas parks pie Līgatnes upes, kurā izveidotas takas ar daudziem tematiskiem apskates un izziņas objektiem. Bērniem pieejams no koka veidots spēļu laukums. Parka teritorijā izvietoti vēsturisku muižu un citu ēku maketi, koka skulptūras, etnogrāfiskās ēkas, vienkoču laivas, pieejamas arī atpūtas un piknika vietas.

    Atpūtas parks Laumas (Talsu novadā)

    Parks ģimenēm piedāvā doties pastaigā pa tādām izzinošām takām kā Bišu, Augu, Putnu, Meža un Sporta taka. Aktīvās atpūtas piekritējiem būs iespēja spēlēt disku golfu. Parkā pieejamas piknika vietas.

    Leļļu karaļvalsts (Preiļu novadā)

    Karaliste sastāv no miniatūras pils mājas pagalmā, leļļu galerijas un garderobes. Lelles ir izvietotas dažādos interjeros, katrai lellei ir savs stāsts un tapšanas vēsture. Mājas pagalmā skatieniem atklājas pils miniatūrā ar grezniem tornīšiem, tiltiņiem, ūdensdzirnavām, īpaši romantiskas tās ir vakara stundās, kad to logos iedegas gaisma.

    Izklaides parks Avārijas brigāde (Lielvārdes novadā)

    Izklaides parks piedāvā plašas izklaides iespējas ģimenēm ar bērniem. Kopumā iespējams izbaudīt vairāk nekā 30 dažādu atrakciju.

    Noderīgi!

    Plānojot braucienu vai esot ceļā, nereti vajadzīga palīdzība, lai atrastu labāko vietu, kur paēst vai pārnakšņot. Meklējot aktuālo informāciju, ieskaties šeit:

    www.latvia.travel/trip-planner/#/ – ērti un viegli lietojams ceļojuma maršruta plānotājs, kur iespējams aplūkot tuvumā esošās apskates vietas, aktīvās atpūtas vietas, naktsmītnes, kā arī gastronomijas galamērķus.

    Instagram konts vietas_kur_but – vietne, kurā apkopotas naktsmājas visā Latvijas teritorijā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē