Taiga – mamma bez robežām: Bērniem caur sevi rādu, ka viņi drīkst dzīvot citādi

Kāpēc ir svarīgi ieklausīties savos bērnos, un kādas vērtības jācenšas ielikt jau mazotnē? Kāpēc izvēlēties mājmācību? Taiga ir mamma, kas izvēlas būt klātesoša saviem bērniem tik ilgi, cik viņiem tas būs nepieciešams, un rada dzīvi, kādu viņa to vēlas, atsakoties no sabiedrības pieņemtajām normām. Četru bērnu mammas un dūlas apmācībā Taigas Freimanes-Vaļģes pieredzes stāsts.
Evija Ridūze-Skujiņa
Foto: no personiskā arhīva

Cieņpilni un apzinoties sevi

Vecākā meita Dana (19) šobrīd studē Amerikā, meita Luīze (14) mācās Žila Verna Rīgas Franču skolā, dēls Kārlis (6) turpat apmeklē pirmskolu, bet jaunākā meitiņa Odrija (4) izvēlējusies palikt mājās un apgalvo, ka pirmskolu uzsāks sešu gadu vecumā, kad viņai kritīs ārā zobi. Es ieklausos meitā un ļauju viņai to darīt. Iespējams, viņa vēlēsies mācīties mājās, un arī tas man ir pilnībā pieņemami – viņa drīkst izvēlēties, es to cieņpilni pieņemu, jo mums katram ir savas vērtības. 

Mēs esam brīvi no sistēmām un ejam savu autentisko ceļu, jo tāda ir mūsu izvēle, kas dod laimes un piepildījuma sajūtu ik dienu.

Esmu pārliecināta, ka bērni spēj skaidri apzināties, kas viņiem ir nepieciešams. Es ieklausos savos bērnos, viņu vajadzībās, stāstos un apzināti vadu viņus. Katrā vecumposmā bērni līdz ar savām darbībām paši pastāsta, kam viņi ir gatavi. Mums katram der kaut kas, kas domāts tieši mums, un tas drīkst būt atšķirīgs. To mācu arī saviem bērniem – cienīt cilvēkus un cienīt dažādo. Ļauju bērniem dzīvot bez noteiktiem rāmjiem un sistēmām. Vēlu viņiem brīvību un mācu cilvēciskumu, sevis apzinātību. Šī individualitāte, autonomija un apzinātība tiek auklēta jau no pirmajām dienām, līdz ar cieņpilnu ienākšanu zemes dzīvē.

Mani palīgi

Kad piedzima jaunākā meita Odrija, skaidri zināju, ka negribu atgriezties darbā un vēlos būt klātesoša mamma. Man bija labs darbs, bet tur es atstāju visu savu enerģiju, un mājas bija vieta, kur atgūties, nevis dot bērniem un vīram.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē