• Vērtīgais gī sviests – gan ēšanai, gan mazuļa masēšanai

    Mans Mazais
    31. janvāris, 2011
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vērtīgais gī sviests, ko mēdz dēvēt arī par piena zeltu, ir nopērkams arī lielveikalos, taču ne visos un ne visur, bet to var pagatavot atī mājās.

    Gī sviestu lielākoties lieto uzturā – kā piedevu ēdieniem, cepšanai, uz maizes, bet tas ir arī lielisks ādas kopšanas līdzeklis.

    Pagatavo gī sviestu mājās!

    • Izvēlies tirgū tīru sviestu bez piemaisījumiem un sāls (100% sviestu, nevis sviesta un augu tauku maisījumu, ko var nopirkt jebkurā veikalā).
    • Ieliec sviestu katliņā un kausē. Veidojas trīs slāņi – nosēdumi, vidusslānis un putas. Viegli maisi visu masu. Ja vidusslānī redzi peldošas pārslas, tātad sviests ir nekvalitatīvs, ar piemaisījumiem un gī sviestu no tāda pagatavot neizdosies. Diemžēl tas jāizlej. Un nākamreiz tirgū sviestu pērc pie cita pārdevēja.
    • Ja viss kārtībā, nogriez uguni, kad vidusslānis kļūst caurspīdīgs, līdzīgs dzintaram. Ļauj masai nostāvēties apmēram 20 minūtes.
    • Pēc 20 minūtēm masu izkās cauri četrās vai piecās kārtās salocītai marlei. To, kas paliek marlē, met laukā. Pārējais ir gatavs lietošanai!
    • Gī sviestu glabā istabas temperatūrā, tas nebojājas.
    • Pirms lietošanas no trauka to vienmēr ņem ar tīru, sausu karoti.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē