• Vai zīdainim ieteicams dot burkānu sulu?

    Mazulis
    Santa.lv
    Santa.lv
    15. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Kas derēja vecmāmiņām, bet neder mūsdienās? Kuras no vecmāmiņu izmantotajām gudrībām, ko viņas dāsni iesaka savām meitām un mazmeitām, labi der vai arī nepavisam neder bērnu audzināšanai un ārstēšanai mūsdienās? Viens no visbiežākajiem vecmāmiņu ieteikumiem jaunajām māmiņām skan: «Iedod taču pāris pilienu burkānu sulas!»

    Agrāk pastāvēja uzskats, ka bērnam, kuru baro ar krūti, no četru mēnešu vecuma nepieciešams dot arī pa pilienam burkānu sulas.

    Ja bērns ir vesels, labi ņemas svarā un ēd tikai mammas pienu, līdz sešiem mēnešiem tiešām nekas cits nav vajadzīgs. Jā, agrāk bija citi uzskati, tostarp, ka piebarojums jāuzsāk agrāk, un burkānu sula bija pirmā, ko sāka dot pat pēc divu mēnešu vecuma, – tādas bija oficiālās rekomendācijas.

    Tagad, pateicoties pētījumiem, mēs zinām, ka tik agri tas nav vajadzīgs. Cita lieta, ja bērnu nebaro ar krūti vai arī viņam ir kādas veselības problēmas, tad, iespējams, piebarošana jāsāk jau agrāk, taču, visticamāk, ne ar burkānu sulu.

    Sulas ir vismazvērtīgākais produkts, ar ko sākt piebarošanu.

    Tas ir ļoti koncentrēts ēdiens bez šķiedrvielām. Tad jau labāk sākt ar augļu biezeni, bet, sākot ar augļu biezeni, jārēķinās, ka pēc tam bērns var spļaut ārā dārzeņu biezeni. Tāpēc vispareizāk būtu sākt ar neitrālu dārzeņu biezeni, piemēram, kabačiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē