Maltīte mazulim — ar sāli vai bez?

Mans Mazais
Ērika Bērziņa
Ērika Bērziņa
22. februāris, 2019
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: Shutterstock
Pārmērīga sāls lietošana uzturā nav ieteicama ne lieliem, ne maziem, tas var negatīvi ietekmēt nieru darbību, veicināt šķidruma aizturi organismā un atstāt ietekmi uz sirdsdarbību. Bet tajā pašā laikā sāls ir galvenais nātrija avots cilvēka uzturā. Ja mazulis jau ēd dārzeņus un gaļu, tad aktuāls ir jautājums – likt sāli pie ēdiena vai labāk tomēr ne.

Bērnam līdz gada vecumam nepieciešams tikai 0,2 grami sāls diennaktī. Līdz gada vecumam likt sāli pie mazulim paredzētā ēdiena nevajag. Lai ēdiena garša būtu izteiktāka un daudzveidīgāka, to var papildināt ar dažādām garšvielām, sīpoliem, ķiplokiem.

  • Jau 8 mēnešus vecam mazulim pie ēdiena var pievienot ķiploku – tikai ne svaigā veidā, bet termiski apstrādātu.

     

  • No 9 mēnešu vecuma mazuļa ēdienam var pievienot arī dažādas garšvielas – lauru lapas un zaļumus dilles, pētersīļus, selerijas, protams, nelielā daudzumā.

     

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+