• Kas jāizmet no kosmētikas skapīša, gaidot bērnu?

    Mans Mazais
    Tīna Sidoroviča
    Tīna Sidoroviča
    25. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Bieži, gaidot bērniņu, āda sāk reaģēt uz kosmētiku ne tā, kā līdz šim. Āda ir jutīgāka un tās reakcijas, līdzīgi kā garastāvokļa maiņas, ir neparedzamas.

    Nereti topošajām mammām, kuras ar nebijušu atbildības sajūtu pārkārto dzīvi savai jaunajai lomai, speciālisti un ārsti iesaka izvēlēties visu dabisko un veselīgo – pārtiku, svaigu gaisu, pastaigas, aktivitātes un jā, arī kosmētiku! Kāpēc tā?

    Pirmkārt, hormonu svārstību rezultātā āda tiešām var reaģēt citādāk, un kā reaģēs tava – tu nezini! Otrkārt, Eiropas Savienības zinātnes komiteja atzinusi, ka dažādu konservantu un parabēnu, kas atrodami daudzos kosmētikas līdzekļos, kas satur lielu ūdens daudzumu, ietekme uz hormonu svārstībām var būt kaitīga.

    Neviens īsti nezina, kas un kā var notikt, bet pētījumos ar ūdensdzīvniekiem atklāts, ka estragonu saturošie kosmētikas līdzekļi kaitē tieši šo zvēriņu auglībai.

    Konservantus un parabēnus saturoši produkti varētu ietekmēt gaidāmos puisīšus, kuri pret papildus estragēniem esot īpaši jutīgi…

    Tomēr visi atzīst un ir vienisprātis pētījumu vēl ir par maz, lai zinātu skaidru atbildi. „Kas attiecas uz parabēniem, tad to iespējamais kaitīgums kosmētikas līdzekļos gan tiek apspriests, bet tad jāatceras, ka parabēni ir atrodami arī citur – piemēram, pārtikā,” uzsver Stokholmas akadēmiskās klīnikas pārstāve un ādas ārste Margarēta Froma-Nilsone.

    Nebaidies no saviem kosmētikas līdzekļiem, bet atceries, kas ir 4 aizdomīgākie un, iespējams, vari tos nomainīt pret citiem – dabiskākiem līdzekļiem – sava bērniņa gaidīšanas laikā:

    • Kremi, kas domāti aknes novēršanai un satur ļoti augstu A vitamīna (retinola) devu. Tie nav visi pretaknes krēmi!
    • Ēteriskās eļļas – jo sevišķi piparmētru un rozmarīna, kas savulaik tika izmantots kā abortu izraisošs līdzeklis.
    • Ādas losjoni atšķirībā no šampūna vai dušas želejas ar ūdeni netiek aizskaloti, losjons iesūcas ādā un tur arī paliek. Losjonu sastāvā esošo parabēnu dēļ drošāk grūtniecības laikā ķermeni kopt ar eļļu.
    • Smaržas satur daudz ķīmisku vielu, tai skaitā ķimikālijas – ftalātus, kas, protams, sastopami ne tikai smaržās, bet daudz kur apkārtējā vidē. Un tomēr… ja vēlies savu gaidīšanas laiku iespēju robežās aizvadīt bez liekas ķīmijas klātbūtnes, izvēlies smaržoties ar grūtniecēm drošām ēteriskajām eļļām un ziedūdeņiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē