• Divgadniecei Keilai – pašai savs kanāls YouTube

    Bērns
    Ērika Bērziņa
    Ērika Bērziņa
    27. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No personiskā arhīva.
    Latviete Linda uz dzīvi Dubaijā pārcēlās pirms sešiem gadiem. Viņa atzīst, ka šeit ir pavadīti skaistākie dzīves gadi, jo viņa ir atradusi savu laimi, apprecējusies un kļuvusi par māmiņu. Lindas un Čadī Jreiges meitiņa divgadīgā Keila ir dzimusi Latvijā un, pateicoties mammas uzņēmībai, kļuvusi par mazu interneta zvaigzni ar savu YouTube kanālu, sasniedzot gandrīz miljonu apmeklējumu. 

    Stāsta Keilas mamma Linda: «Tā kā meita ir ļoti zinātkāra un viņai patīk būt kameras priekšā, 2019. gada septembrī nolēmu izveidot YouTube kanālu Keila Explores, kur dalīties ar ceļojuma video, apskatot un izpētot skaistas vietas gan Dubaijā, gan citur pasaulē. Apvienotajos Arābu Emirātos kopā ar Keilu apmeklējam populārus tūristu galamērķus, kā Kite pludmale, neticami skaistais Dubai Garden Glow un iespaidīgais Global Village. Ir tapuši video arī ceļojumu laikā Itālijā, Spānijā, Austrijā un, protams, Latvijā. Starp citu, video par Latviju jau ir noskatījušies vairāk nekā 100 000 kanāla skatītāju. No ceļojumu video visvairāk atmiņā palicis ceļojums ar Costa kruīza kuģi pa Vidusjūru septiņu dienu garumā, apmeklējot Barselonu, Savonu, Neapoli, Palermo, Ivisu un Maļorku. Mums patīk ceļot ar kuģi, jo ar mazu bērnu tas ir daudz vienkāršāk. Keila bija sajūsmā par spēļistabām un aktivitātēm kopā ar Peppa Pig kruīza laikā, iespēju plunčāties baseinos uz kuģa. Ir tik laba sajūta katru rītu pamosties citā pilsētā un doties to apskatīt dienas garumā.»

    Šobrīd Keila kā pirmo ir apguvusi angļu valodu (arī video ir angļu valodā), taču saprot un mēģina runāt arī latviski, arābu valoda kā trešā pagaidām ir apgūta vismazāk. «Keilai patīk būt brīvā dabā, spēlēties ar bērniem, patīk dzīvnieki (īpaši suņi), šūpoties, apmeklēt bērnu rotaļu laukumus – to visu darījām pirms karantīnas.»

    Mamma filmē un montē pati

    «Kopš sākās karantīna, pārsvarā dzīvojamies pa mājām. Dubaijā bija stingrāki ierobežojumi nekā Latvijā (arī Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits te bija daudz lielāks – ik dienu vidēji 800 jaunu saslimšanas gadījumu). Bija brīdis, kad nedrīkstēja pat iziet ārā paskriet. Šobrīd, lai gan ir atļauts iet ārā, nav īsti, kur aiziet, jo visas izklaides iespējas, spēļlaukumi, atrakciju parki, baseini ir aizvērti, lielveikalus nav atļauts apmeklēt ar bērniem, kas ir jaunāki par 12 gadiem. Ejot ārā, obligāti jābūt sejas maskai, cimdiem un jāievēro divu metru distance.

    Ierobežojumu dēļ varēju veidot video tikai iekštelpās (jaunos video filmējam mūsu virtuvē). Keila rāda to, kas pašai patīk un ir aktuāls divu gadu vecumā, lietas, kas ir saistošas un interesantas maziem bērniem.

    Viņai ir iepaticies pašai pagatavot staipīgos slaimus, krāsainu plastilīnu un lavas lampu no mājās atrodamiem produktiem. Keilai patīk gatavot arī dažādus gardumus. Jau kopš bērnības mēģinu radināt meitu pie veselīga uztura, našķus gatavojam veselīgāk – bez cukura un baltajiem miltiem. Filmēšanas procesā galvenokārt piedalāmies tikai mēs divas (ceļojot gan vienmēr līdzi ir arī tētis). Pašmācības ceļā esmu apguvusi video montāžu un apstrādi. Video filmēšanas un apstrādes laiks dažreiz aizņem vien dažas minūtes, bet dažreiz – gandrīz visu dienu. Bet, tā kā tas mums abām sagādā prieku, laiku neskaitām. Parasti Keila pati saka, ka grib gatavot, darīt vai veidot kaut ko jaunu, to tad arī nofilmējam,» stāsta Linda.

    Sākumā video tikai vecvecākiem

    Linda atzīst, ka sākumā Keilas video bija domāti tikai vecvecākiem (jeb Omī un Opī, kā Keila viņus ir iesaukusi), jo, dzīvojot tālu prom no Latvijas, viņi ļoti ilgojas pēc mazmeitas. «Ja dzīvē satikties tik bieži nesanāk, tad vismaz esam atraduši veidu, kā to darīt virtuāli.

    Keilas vislielākie atbalstītāji un fani joprojām ir vecvecāki, kuri nevar vien sagaidīt piektdienas rītus (jaunus video publicēju katru piektdienu plkst. 9.00 no rīta pēc Latvijas laika), lai redzētu Keilas jaunās filmiņas.

    Vecvecākiem ļoti patīk šie video, lai gan reizēm viņi sūdzas, ka nesaprot visu angļu valodā. Taču šādi cenšos saviem vecākiem iemācīt angļu valodu, lai viņiem būtu vieglāk komunicēt ar Keilas tēti, viņa radiem un draugiem. Video veidoju tā, lai saprastu arī tad, ja angļu valodu īsti nezina.
    Kanālu neskatās tikai Keilas vecvecāki vien, jo apmeklējumu skaits jau tuvojas miljonam. Aizlieguma dēļ bērnu kanāliem YouTube ir liegta komentēšanas iespēja, tāpēc ir grūtāk komunicēt ar skatītājiem, gūt atsauksmes, saprast, vai ejam pareizā virzienā un vai cilvēkiem patīk. Lai gan zinām, ka arī ģimenes draugi skatās Keilas video un vīra brālis ar ģimeni no Filipīnām (tā ka zinām, ka skatītāji ir pat tur!). Kamēr vien Keilai patiks un būs vēlēšanās, turpināsim filmēt jaunus video, cerot, ka tas patiks un būs noderīgi arī citiem.»

    Visu rakstu lasi žurnāla MANS MAZAIS jaunākajā numurā!

    • «Katrs bērns arvien vairāk noliek pie zemes!» Saruna ar mūziķiem Martu Kristiānu Kalniņu un Kristīni Kārkli-Kalniņu
    • LIELĀ TĒMA: pulciņi bērndārzniekam. Vai vajag? Cik bieži un daudz? Kā atrast līdzsvaru?
    • Latvietes dzemdē pasaulē. Īrija. Ķeizargrieziena stāsts.
    • Kāpēc neizdodas tikt pie bērniņa?
    • Mazulis atsakās no papildēdiena. Ko darīt?
    • Alerģija vai vienkārši iesnas? Kā atpazīt alerģiju?
    • Ko darīt, ja mazajam iekodusi bite, lapsene, irsis, dundurs, ērce?
    • Bērnam līkas kājiņas. Vai pamats satraukumam?
    • Kad bērnam jāsāk runāt?
    • Tēva sleja. Negribēju būt brīvdienu tētis!
    • Latvieši pasaulē. Divgadniecei Keilai pašai savs kanāls YouTube
    • Mammas pieredze. Esmu pilote un triju bērnu mamma
    • Fotokonkurss Mazais ar mājdzīvnieku
    Mans Mazais №04

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē