• Ballīšu konkursa stāsts – Ziemas pasaka

    Mammu blogi
    Santa.lv
    Santa.lv
    25. marts, 2014
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gita Loca
    Īsumā pastāstīšu par Martas viena gada jubilejas ballīti. Tā kā Martas dzimšanas diena ir janvārī, tad jau laicīgi centos izdomāt pasākuma tēmu un nekas nešķita labāks un piemērotāks kā «Ziemas pasaka». Kaut arī tēma tika laicīgi izdomāta, tomēr ballītes rīkošanai sāku ķerties klāt tikai nepilnas trīs nedēļas pirms ballītes.

    Sāku ar ielūgumiem, kurus gatavoju ar roku, Martas vārdā uzrunājot aicināmo bērnu un viņa vecākus. Ielūgumus centos pagatavot laicīgi, jo sūtīju tos pa pastu – šķita ļoti jauka doma, jo mēs tik reti mūsdienās saņemam kādu aploksnīti savā pastkastītē!

    Nākamais solis bija dekorācijas, kuras arī gatavoju pati – izveidoju atbilstoši ziemas pasakas tematikai divas virtenes ar uzrakstu « Martai 1», plakātu ar meitas «parametriem», lietām ko patīk darīt un kas garšo, lai viesi varētu uzzināt visu svarīgo un interesanto par mazo jubilāri. Tāpat tika izveidotas lielas salvešu sniega pikas jeb pomponi pie grieztiem un izspiestas daudz mazas sniegpārsliņas, kuras, tāpat kā no papīra izveidotie gofrētie apļi tika pielikti pie lielajiem istabas logiem. Neatņemama dekorāciju sastāvdaļa bija arī galda kartes katram zviedru galda ēdienam, kurās tiem tika piešķirti īpaši, tematikai atbilstoši nosaukumi. Piemēram, burkāni un gurķi tika nodēvēti par krāsainajiem sniegavīru deguntiņiem, dzērveņu sukādes – par sniegavīru pogām un tik vienkārša lieta kā ūdens – par izkusušo sniegavīru. Zinot to, ka gatavojot maltīti divu dienu ballītēm būs noņemšanās ne pa jokam, nolēmu kūku pasūtīt un to ne mirkli nenožēloju! Konditorei biju sīki un smalki izstāstījusi ballītes tematiku un to kādu vēlētos redzēt kūku un rezultāts mani patīkami pārsteidza – kūka tiešām bija īsta ziemas pasaka!
     
    Tā kā ballīte tika plānota ar vairākiem bērniem, no kuriem vecākajam bija vien nepilni trīs gadi, tad nolēmu, ka labāk rīkot divas ballītes, lai otrajā ballītē varam saaicināt tuvos radiniekus. Līdz ar to otrajā ballītē visa uzmanība tika veltīta tikai un vienīgi mazajai jubilārei. Plānojot pirmo ballīti, es sapratu, ka nevēlos, lai kādu atrakciju un aktivitāšu dēļ rastos saspringta gaisotne, jo tajās varētu piedalīties tikai viens no vecākiem – otram būtu jāvaktē savs mazais ķipars, jo tik mazus bērnus iesaistīt kādā kopīgā organizētā aktivitātē ir diezgan nereāli. Tādēļ viesiem bija tikai viena plānotā aktivitāte, proti, biju izgatavojusi dažādas apsveikuma kartītes ar uzrakstu « Martai» un iekarinājusi to sauso zaru kompozīcijā. Katrai viesu ģimenei kādā brīdī bija jāizvēlas sev tīkamā kartīte, kurā jāuzraksta kāds novēlējums nākotnes Martai, kā arī līdzās uz tās uzrakstītajam vārdiņam « Martai»  jāuzraksta konkrēts cipars uz cik gadiem viņi vēlas, lai mēs šo kartīti uzdāvinām vai nolasām meitai. Tāpat visas ballītes laikā viesi varēja skatīties arī slide show ar Martas fotogrāfijām  un video no pirmajām dzīves sekundēm līdz pat gada jubilejai.
     
    Abu ballīšu noslēgumā katrai ģimenei tika pasniegta neliela pateicības dāvaniņa –  tematikai atbilstošs dāvanu maisiņš ar uzrakstu «Paldies! Martai 1», kurā tika ievietots fotorāmītis ar ballītes laikā uzņemtu kopbildi – lai ir skaista un jauka atmiņa no Martas ziemas pasakas! Jāatzīst, ka šādu pārsteigumu neviens no viesiem nebija gaidījis – tik ātru fotogrāfijas izdruku, turklāt jau rāmītī!
     

    Autors: Gita Loca

    Stāsts tika iesūtīts bērnu ballīšu aprakstu konkursam 2014. gadā

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē