• Aktuālā informācija: Vai tētiem atkal atļauts piedalīties dzemdībās?

    Grūtniecība
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Jautājums par pavadošās personas līdzdalību dzemdībās un uzturēšanos kopā ar jauno māmiņu ir klātesošs visu pandēmijas laiku, jo katra dzemdību nodaļa nosaka savus ierobežojumus. Aizvadītajā nedēļā šo ierobežojumu atcēla Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Dzemdību nodaļā, ar nosacījumu, ja pavadošai personai līdzi ir negatīvs Covid –19 antigēnu tests. Savukārt Rīgas Dzemdību namā šobrīd par maksu ir pieejams eksprestests.

    Šādu paziņojumu aizvadītajā nedēļā izplatīja Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Dzemdību nodaļa, skaidrojot, ka pavadpersonai ir nepieciešams Covid-19 tests ar negatīvu rezultātu, ne senāks par 48 stundām. Un klātbūtne iespējama tikai dzemdību laikā! Pirms ierašanās slimnīcā ir lūgums, zvanīt uz nodaļu pa tālruni: 67069569 vai 6705379, lai noskaidrotu ģimenes dzemdību zāles pieejamību.

    Jautājums par pavadošās personas līdzdalību dzemdībās un uzturēšanos kopā ar jauno māmiņu ir klātesošs visu pandēmijas laiku, jo katra dzemdību nodaļa nosaka savus ierobežojumus. Piemēram, gan Siguldas, gan Bulduru slimnīcu dzemdību nodaļās pavadošo personu līdzdalība dzemdībās un pat uzturēšanās kopā ar jauno māmiņu, neatatsājot slimnīcas telpas ir atļauta visu laiku. 

    Iestāšanās noteikumi Siguldas simnīcas dzemdību nodaļā:

    Lai nodrošinātu maksimālu aizsardzību pret iespējamu Covid –19 infekcijas izplatīšanos SIA"Siguldas slimnīca" dzemdību nodaļā, sākot ar 09.11.2020., ir noteikta atsevišķa ieeja uz dzemdību nodaļu, sekojot norādēm. Kā arī visām dzemdētājām un bērnu tēviem, kas ierodas uz ģimenes dzemdībām, pirmajā diennaktī tiek veikts Covid19 tests. Par testa ņemšanas nodrošināšanu bērnu tēviem iekasējama samaksa 30 eiro apmērā.

    Bērnu tēvu pārvietošanās ārpus slimnīcas teritorijas ģimenes dzemdību pakalpojuma laikā nav pieļaujama!

    Iestāšanās noteikumi Bulduru slimnīcas Dzemdību nodaļā:

    Kopā ar sievieti dzemdību laikā drīkst būt viena pilngadīga pavadošā persona. Uzturēšanās laikā pavadošā persona nedrīkst atstāt nodaļas telpas! Ja pavadošā persona iziet no nodaļas, tad tai tiek piemērots apmeklētāja statuss un atpakaļ nodaļā tā netiek ielaista, neskatoties uz atkārtoti uzrādītu testēšanas rezultātu!
    Sievietēm, kas iestājas dzemdību nodaļā, Covid-19 testēšanu veic bez maksas.
    Covid-19 testēšana netiks veikta, ja paciente ir pabeigusi pilnu vakcinācijas kursu un pēc otrās devas saņemšanas ir pagājušas 14 dienas. Kā apliecinājumu veiktajai vakcinācijai jāuzrāda izdruka no https://www.eveseliba.gov.lv/ vai ģimenes ārsta izsniegta izziņa.

    Covid-19 testēšana netiks veikta arī tad, ja paciente ir pārslimojusi Covid-19 infekciju un var uzrādīt ģimenes ārsta vai infektologa apliecinājumu, ka persona vairs nav infekcioza. Izziņa derīga 3 mēnešus no saslimšanas datuma vai infekciju apstiprinošā parauga ņemšanas datuma.

    Pavadošā persona drīkst ienākt nodaļā tikai jau ar negatīvu testa rezultātu, kas jāuzrāda izdrukātā formā! Ja tests nav savlaicīgi veikts, tad Jūrmalas slimnīcas laboratorijā pavadošā persona visu diennakti var nodot Covid-19 eksprestestu, un rezultāts būs zināms pēc 20 min. Pavadošajām personām šī eksprestestēšana pieejama tikai vienu reizi! Testu var nodot rindas kārtībā bez iepriekšējas pieteikšanās. Maksa par testu – 14 eiro.

    Ja pavadošā persona ir izgājusi pilnu vakcinācijas kursu vai jau pārslimojusi Covid-19 infekciju, testēšanu var neveikt – skat. nosacījumus augstāk.

    Dzemdību nodaļā ir stingrs apmeklētāju aizliegums!Pirms braukšanas uz slimnīcu lūgums zvanīt uz dzemdību nodaļu pa tālr. 67512957.

    Rīgas Dzemdību namā šobrīd iespējams veikt eksprestestu

    Rīgas Dzemdību namā joprojām spēkā ir noteikums, ka, lai piedalītos dzemdībās, pavadošajām personām jāuzrāda negatīvs Covid testa rezultāts. Taču labā ziņa ir tā, ka tad, ja pavadošajai personai nav veikts tests, Uzņemšanas nodaļā ir iespējams veikt  Covid-19 antigēnu eksprestestu. Tests tiek veikts personas klātbūtnē. Rezultāta saņemšanas laiks: 15–30 minūtes. Cena 12 eiro.

    Ja pavadošā persona var uzrādīt testa SARS-CoV-2 RNS testa rezultātu (deguna un rīkles iztriepes vai siekalu paraugā), kas nav vecāks par 72 stundām no materiāla paņemšanas brīža, atkārtoti tests nav jāveic.

    Neatliekamā kārtā Uzņemšanas nodaļā hospitalizētām grūtniecēm, dzemdētājām un nedēļniecēm  kārtība paliek nemainīga:  stājoties stacionārā nepieciešams veikt  deguna un rīkles iztriepes SARS-CoV-2 RNS testu. To pacientēm bez maksas veic turpat Uzņemšanas nodaļā. 

    Par uzņemšanas kārtību citās Dzemdību nodaļās, jāinteresējas individuāli!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē