• Aizliegtais paņēmiens kādā Rīgas bērnudārzā fiksējis bērnu pazemošanu, emocionālu un fizisku vardarbību

    Bērnudārzs
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Aizvadītajā nedēļā populārajā Facebook domubiedru grupā Atsaucīgo māmiņu forums kāda mamma sūdzējās, ka viņu bērnudārzā raidījums Aizliegtais paņēmiens ar slēpto kameru vairākus mēnešus filmējis bērnus. Šodien raidījuma vadītājs Guntis Bojārs publicējis oficiālu paziņojumu par operāciju Bērnība bērnudārzā.

    AIZLIEGTĀ PAŅĒMIENA PAZIŅOJUMS PAR OPERĀCIJU BĒRNUDĀRZĀ

    "Atsevišķos vecāku interneta forumos ir parādījušās ziņas, ka kāds “Aizliegtā paņēmiena” žurnālists, strādājot par pedagoga palīgu jeb auklīti, ir bijis iefiltrējies kādā no Rīgas bērnudārziem, un ilgstoši veicis slēptu bērnu un pedagogu filmēšanu. Ir izskanējuši aicinājumi panākt šī materiāla nerādīšanu Latvijas televīzijā, kā arī vairāki šī bērnudārza bērnu vecāki pret raidījumu ir vērsušies Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijā. Un saistībā ar šīm ziņām trīs ļoti būtiskas norādes:

    Pirmkārt, jā, šī informācija atbilst patiesībā. Aizliegtā paņēmiena žurnāliste patiešām četrus mēnešus strādāja par auklīti vienā no Rīgas bērnudārziem un dažādā veidā fiksēja to, kā tiek organizēts darbs un kā personāls izturas pret šīs iestādes bērniem.

    Otrkārt, šis materiāls tiks rādīts Latvijas televīzijā, bet būtiski uzsvērt, ka neviena bērna identitāte atklāta netiks,tostarp arī viņu vārdi. Bērnu sejas un citas raksturīgas pazīmes tiks aizklātas. Šoreiz mēs arī esam pieņēmuši lēmumu šajā raidījuma neatklāt arī bērnudārza pedagogu identitātes.

    Treškārt, Aizliegtā paņēmiena šīs “operācijas” laikā iegūtais materiāls ir būtiski nepieciešams Latvijas sabiedrības interesēm, jo uzskatāmi parāda, ar kādu pedagogu attieksmi ir jārēķinās tajā brīdī, kad vecāki ir aizvēruši bērnudārza durvis un devušies uz darbu. Un šajā attieksmē daudzkārt dominē neiecietība, emocionāla un arī fiziska vardarbība, kā arī bērnu pazemošana, un droši varam apgalvot, ka šāda attieksme nav Latvijas jaunās un nākamās paaudzes interesēs.

    Un ceturtkārt, mēs iegūtajā materiālā saskatām arī daudzas sistēmas problēmas, kas būs jārisina jaunajam Rīgas domes sasaukumam un Rīgas domes priekšsēdētājam Mārtiņam Staķim, jo “rindas uz bērnudārziem”, ko solīja risināt politiķi pirms vēlēšanām, ir nieks, salīdzinot ar tām, kas jārisina pavisam reāli.

    Operācija Bērnība bērnudārzā Latvijā televīzijā būs skatāma divās sērijās. Pirmā, nākamnedēļ, pirmdien, 2.novembrī, 19.00.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē