• Vīrietis tiek nošauts un vēlāk aprakts savā auto zem šķūņa — policija atklāj 20 gadus senu slepkavību

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    14. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no raidīja Degpunkts video
    Valsts policijas likumsargi, veicot apjomīgu un sarežģītu izmeklēšanu kriminālpocesā par uzņēmēja slepkavību, kas par pirms vairāk nekā 20 gadiem izdarīta Aizputes novadā, ir ieguvuši pietiekamu pierādījumu kopumu, lai pabeigtu izmeklēšanu.

    2017. gada 20. aprīlī Aizputes novadā, veicot rakšanas darbus, zemē tika atrasta pilnībā ierakta automašīna Audi, kurā atradās cilvēka kauli. Saistībā ar notikušo Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess, kura izmeklēšanu turpināja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 1. nodaļa.

    Izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka vīrieša kauli pieder atrastās automašīnas Audi īpašniekam, kurš kopš 2000. gada 21. septembra atradās bezvēsts prombūtnē.

    2000. gadā pirms savas pazušanas vīrietis kopā ar biznesa partneri bija nodarbojies ar uzņēmējdarbību – mežu izstrādes biznesu. Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka šis 1964. gadā dzimušais biznesa partneris ir saistīts ar slepkavību.

    Noskaidrots, ka abu starpā bijis konflikts saistībā ar biznesu un noziegums izdarīts mantkārīgā nolūkā.

    Vīrietis tika nošauts savā automašīnā, pēc kā automašīna aprakta. Neilgi pēc nozieguma izdarīšanas aizdomās turētais vīrietis pameta Latviju, lai doties dzīvot un strādāt uz ārzemēm.

    Veicot izmeklēšanu, lietā izdevās iegūt pietiekamu pierādījumu kopumu, lai atzītu 1964. gadā dzimušo personu par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 117. panta 9. punkta – par slepkavību, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

    Savu vainu izdarītajā noziegumā vīrietis ir atzinis. Jāpiemin, ka viņš arī agrāk ir bijis tiesāts, taču sodāmība jau ir dzēsta.

    2021. gada 8. janvārī pēc trīs gadu veiktās apjomīgās un sarežģītās izmeklēšanas, kriminālprocess tika nosūtīts prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

    Atskatoties uz paveikto, Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 1. nodaļas priekšnieks Romāns Jašins uzsver, ka šādu slepkavību izmeklēšanā nav noilguma un policija turpina izmeklēt arī senas slepkavības līdz tiek sasniegts izmeklēšanas mērķis.

    “Lai gan policija nedrīkst publiski paziņot par katru izmeklēšanas soli un par to dažkārt tiek saņemti pārmetumi no sabiedrības, izmeklēšana neapstājas! Pēc slepkavības bija pagājuši 20 gadu, kas nozīmē pierādījumu zudumu un grūtības atrast lieciniekus, tomēr mums tik un tā izdevās iegūt pietiekamu pierādījumu kopumu un atklāt šo noziegumu,” atzīst R. Jašins.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē