• VIDEO: Porziņģis gūst 32 punktus un maču noslēdz ar salauztu degunu

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    6. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē jau trešo reizi pēc kārtas izcēlās ar vismaz 30 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, spēli noslēgdams ar lauztu degunu.

    Dalasas Mavericks mājās ar 107:121 (32:31, 24:28, 22:41, 29:21) piekāpās Memfisas Grizzlies.

    Porziņģis šajā spēlē laukumā pavadīja 29 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā guva 32 punktus, grozā raidīdams piecus no deviņiem divpunktu un piecus no 11 trīspunktu metieniem. Tāpat viņš iemeta visus septiņus sodiņus. Latvietis bija rezultatīvākais Mavericks spēlētājs šajā duelī.

    Liepājnieks arī izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, divreiz pārtvēra bumbu, reizi bloķēja metienu, nopelnīja trīs personīgās piezīmes, bet Mavericks ar latvieti laukumā iemeta par četriem punktiem vairāk nekā ielaida. 

    Porziņģim šī bija jau trešā spēles pēc kārtas, kurā viņš guvis vismaz 30 punktus un izcīnījis desmit atlēkušās bumbas. Šajā sezonā to pašu iespējuši vien Luka Dončičs, Jannis Adetokunbo un Kavai Lenards, kurš pērn tika atzīts par izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju.

    Latvijas basketbolists spēles pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 15 punktiem, kas viņam iepriekš karjerā nebija izdevies. Tāpat viņš noslēdzošajā ceturtdaļā cieta sadursmē ar pretinieku, kā rezultātā zāles grīdu pārklāja asiņu peļķe. Porziņģis pēc atgadījuma kādu laiciņu pavadīja uz rezervistu soliņa, bet vēlāk spēja atgriezties mačā.

    Pēcspēles intervijā Porziņģis norādīja, ka viņam ir lauzts deguns, bet spēlē viņš atgriezies, jo juties labi. Ceturtdien basketbolistam paredzētas medicīniskās pārbaudes. Porziņģis, visticamāk, varētu izlaist nākamo Mavericks spēli.

    Dalasas komandā šajā spēlē vēl 20 punktus iemeta Džeilens Bransons. Grizzlies rindās 21 punkts Dža Morantam, bet pa 19 iekrāja Taiuss Džounss un Džerens Džeksons juniors.

    Nākamo spēlē Mavericks paredzēta piektdien viesos pret Dāvja Bertāna pārstāvēto Vašingtonas Wizards.

    Mavericks ar 31 uzvaru 51 spēlē Rietumu konferencē ieņem septīto vietu. Sestajā pozīcijā esošajai Oklahomasitijas Thunder ir identiska uzvarēto un zaudēto spēļu attiecība.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē