• VIDEO: Losandželosas Lakers pēc 10 gadu pārtraukuma atgriežas NBA čempionu tronī

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    12. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NBA
    Losandželosas Lakers svētdien nodrošināja savu 17. NBA čempiontitulu kluba pastāvēšanas vēsturē un pirmo kopš 2010. gada.

    Lakers finālsērijas sestajā spēlē ar rezultātu 106:93 (28:20, 36:16, 23:22, 19:35) pārspēja Maiami Heat, sērijā līdz četrām uzvarām panākot 4–2.

    Lakers rindās Lebrons Džeimss, kurš tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, izcēlās ar 28 punktiem, 14 atlēkušajām bumbām un desmit rezultatīvām piespēlēm. Entonijs Deiviss pievienoja 19 punktus un 15 atlēkušās bumbas, bet tikpat punktu guva arī pieredzējušais Reidžons Rondo.

    Heat labā 25 punkti un desmit bumbas zem groziem Bamam Adebajo, kamēr Džimijs Batlers iekrāja 12 punktus un septiņas atlēkušās bumbas.

    Džeimsam šis bija jau ceturtais NBA tituls, kas izcīnīts ar trešo komandu. 2012. un 2013. gadā to izdevās paveikt, pārstāvot Heat, bet pirms četriem gadiem viņu par čempionu kronēja Klīvlendas Cavaliers sastāvā. Tāpat viņš kļuva par pirmo basketbolistu, kurš par vērtīgāko spēlētāju finālā atzīts trīs dažādās komandās.

    Lakers šis ir pirmais tituls kopš 2010.gada, bet kluba vēsturē jau 17., kas ir atkārtots rekords. Tikpat titulu ir arī Bostonas Celtics.

    «Pārstāvēt šo komanda nozīmē daudz,» pēc uzvaras finālā teica Džeimss. «Kad ierados Losandželosā, sarunā ar Lakers līdzīpašnieci Dženiju Basu teicu, ka atgriezīšu šo komandu tur, kur ir tās vieta.»

    Savukārt Basa uzsvēra, ka izcīnītā trofeja demonstrē komandas spēju sanākt kopā arī pēc grūtiem laikiem. Kā zināms, gada sākumā helikoptera avārijā dzīvību zaudēja Lakers leģenda Kobe Braients, viņa meita Džianna un vēl septiņas personas.

    Losandželosas vienības trenerim Frenkam Vogelam un Deivisam šī ir pirmā NBA trofeja.

    Lakers ir septiņpadsmitkārtēja NBA čempione, lielu daļu no tituliem izcīnot pagājušā gadsimta piecdesmitajos un astoņdesmitajos gados, kā arī šī gadsimta pirmajā desmitgadē. Pēdējo reizi Losandželosas komanda par čempioni kļuva 2010. gadā – laikā, kad to pārstāvēja šogad traģiski mūžībā aizgājušais Kobe Braients.

    Tikmēr Heat par čempioniem kronēti 2006., 2012., un 2013.gadā, pēdējos divus titulus izcīnot ar Lebronu Džeimsu sastāvā. NBA finālā tā pēdējo reizi spēlēja 2014.gadā, kad sērijā ar 1–4 atzina Sanantonio Spurs pārākumu.

    NBA sezonas noslēguma fāze norisinājās Disney’s ESPN Wide World of Sports Complex telpās Orlando. Vispirms komandas aizvadīja izsēšanas spēles, bet pēc tam uzsāka play-off.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē