• Siguldā nekustamā īpašuma nodokļa nomaksu varēs atlikt līdz 4. ceturksnim

    Nauda
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia
    Lai Covid-19 izplatības rezultātā radītajā krīzē atbalstītu uzņēmumus un iedzīvotājus, Siguldas novada pašvaldībā pieņemts lēmums ļaut atlikt nekustamā īpašuma nodokļa apmaksu līdz 15. novembrim, neiekasējot soda naudu par kavējumu.

    Pašvaldība savas kompetences ietvaros 2020. gada nekustamā īpašuma nodoklim neaprēķinās nokavējuma naudu ne tikai uzņēmējiem, bet arī iedzīvotājiem, pārceļot 1., 2. un 3. ceturkšņa nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas termiņu uz pēdējo ceturkšņa maksājuma datumu – 2020. gada 15. novembri, dodot iespēju mājsaimniecībām un uzņēmējiem pārplānot savus izdevumus.

    “Mums, iespējams, nāksies pārplānot savus paredzētos infrastruktūras sakārtošanas darbus pašvaldībā, jo nekustamā īpašuma nodoklis pašvaldības budžetā ienes vairāk nekā 1,6 miljonus eiro. Tomēr, neraugoties uz to, šā brīža situācijā vissvarīgāk ir solidarizēties ar iedzīvotāju un uzņēmēju grūtībām, kuras neplānoti radušās pasaulē notikušās veselības krīzes dēļ,” norāda Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

     Siguldas novada pašvaldība pieņēmusi vairākus atbalsta pasākumus, lai palīdzētu viesmīlības sektora uzņēmējiem:

    • piemērota nekustamā īpašuma nodokļa atlaide 90% apmērā Siguldas novadā esošajiem uzņēmumiem, kas nodrošina izmitināšanas pakalpojumu, kā arī 50% apmērā – sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem 2020. gadā;
    • piešķirti atvieglojumi minētajām nozarēm saistībā ar komunālajiem maksājumiem – ūdeni un kanalizāciju, veidojot atlikto maksājumu grafiku;
    • uzņēmējiem tiek dota iespēja terminēti pārtraukt telpu nomas līgumu ar pašvaldību, ja darbība ir tieši ietekmēta vai apturēta saistībā ar valstī noteikto ārkārtējo situāciju.

    Lai atbalstītu ar publicitāti dažādu jomu uzņēmējus, uz ārkārtējas situācijas laiku līdz 14. aprīlim vai līdz ārkārtējās situācijas beigām pašvaldība savā tīmekļa vietnē ļaus Sludinājumu sadaļā izvietot informāciju par vietējo produkciju un pakalpojumiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē