• Policisti, izsekojot GPS signālu, notver telefona zagli

    Sabiedrība
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    13. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija Facebook
    Aizvadītajā nedēļā, 7. maijā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Latgales iecirkņa darbinieki saņēma informāciju, ka kādas daudzīvokļa mājas kāpņu telpā strādniekiem, kuri tobrīd veikuši remontdarbus, ir nozagts uzņēmumam piederošs mobilais tālrunis.

    Sazinoties ar uzņēmuma vadību, tika konstatēts, ka šim tālrunim ir ieslēgts globālais pozicionēšanas sistēmas (GPS) signāls, pēc kura ir iespējams noteikt mobilā telefona atrašanās vietu.

    Uzņēmuma vadība piekļūstot informācijai redzēja, kā mobilā ierīce maina savu atrašanās vietu. Policijas darbinieki sazinājās ar uzņēmuma dispečeri, kurš norādīja maršrutu, pa kuru pārvietojās iespējamā vainīgā persona ar nozagto ierīci. Pēc pārvietošanās rādītājiem policijas darbinieki konstatēja, ka ierīce atrodas sabiedriskajā transportā.

    Sekojot GPS signālam tika pieļauta iespēja, ka zaglis brauc trolejbusā un tika pieņemts lēmums apstādināt trolejbusu nākamajā pieturā.

    Mirklī, kad trolejbuss apstājās sabiedriskā transporta pieturā, no tā izkāpa sieviete, kura sabiedriskā transporta pieturas atikrutumu tvertnē kaut ko izmeta. Policisti piegāja pie sievietes, un ieskatoties atkritumu tvernē, ieraudzīja meklēto mobilo tālruni. Vēlāk cietušais atpazina šo ierīci kā savu, un telefons vēlāk tika atdots īpašniekam.

    Tika aizturēta 1976. gadā dzimusi sieviete, kura ievietota īslaicīgās aizturēšanas vietā. Sieviete savu vainu zādzībā pilnībā atzina.

    Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta pirmās daļas, proti, par zādzību nelielā apmērā. Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

    Personai piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistītas ar brīvības atņemšanu. Sieviete jau iepriekš ir nonākusi policijas redzeslokā par dažāda rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē