• Nicā uzbrukumā pie baznīcas sievietei nogriezta galva

    Pasaulē
    Ziņu aģentūra LETA
    29. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Uzbrukumā ar nazi pie baznīcas Nicā, Francijas dienvidos, ceturtdien noslepkavoti trīs cilvēki, tostarp kādai sievietei nogriezta galva, bet vairāki cilvēki guvuši ievainojumus, paziņojusi policija.

    Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns paziņojis, ka pilsētā turpinās policijas operācija, kamēr Nicas mērs Kristiāns Estrosi pavēstījis, ka uzbrucējs esot arestēts.

    Estrosi notikušo raksturoja kā teroraktu. Drīzumā Nicā ieradīšoties prezidents Emanuels Makrons.

    Spriežot pēc mēra ziņotā, uzbrukums noticis Nicas Dievmātes bazilikā vai pie tās. Policija apstiprināja, ka uzbrukumā miruši trīs cilvēki; viens no upuriem ir baznīcas uzraugs.

    Saskaņā ar mēra teikto uzbrucējs vēl pēc aizturēšanas esot skandējis islāma ekstrēmistu iecienīto saukli: «Allahu Akbar» («Dievs ir dižens»). Policija slepkavu sašāvusi, taču viņš ir dzīvs un nogādāts slimnīcā, pavēstījis mērs.

    «Nu vienreiz pietiek!» uzsvēris pilsētas galva. «Francijai pienācis laiks atbrīvoties no mierlaika likumiem, lai apņēmīgi izsvēpētu islāma fašismu no mūsu teritorijas.»

    Kāds avots policijā atklāja, ka vienai sievietei nogriezta galva. Arī Francijas Nacionālās apvienības (RN) līdere Marina Lepēna paziņojusi, ka uzbrukuma laikā upurim nogriezta galva.

    Kāds ir uzbrukuma motīvs, pagaidām nav zināms, taču tā izmeklēšanu pārņēmusi pretterorisma prokuratūra.

    Francija vēl nav atguvusies pēc vēstures skolotāja brutālās slepkavības 16. oktobrī Parīzes rietumu piepilsētā Konflānā-Sentonorīnā. Tad 47 gadus vecais skolotājs tika noslepkavots pie skolas, kurā viņš strādāja. Viņam tika nogriezta galva.

    Uzbrucējs bija 18 gadus vecs, Maskavā dzimis čečenu imigrants Abdullahs Anzorovs, kuru sašāva policija un kurš no gūtajiem ievainojumiem vēlāk mira.

    Izmeklētāji uzskata, ka Anzorovs uzbruka Patī, jo skolotājs stundā par vārda brīvību oktobra sākumā bija audzēkņiem demonstrējis karikatūras par musulmaņu pravieti Muhamedu.

    Makrons pēc notikušā paudis stingru atbalstu vārda brīvībai, aizstāvējis karikatūru publiskošanu un solījis cīnīties pret radikālo islāmu. 

    Makrona izteikumi ir sadusmojuši musulmaņus visā pasaulē, un musulmaņu valstīs spēkā pieņemas aicinājumi boikotēt Francijas ražojumus.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē