• Latvijas hokeja izlase spēlē pret Norvēģiju paņem tikai vienu punktu

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    28. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: IIHF
    Latvijas hokeja izlase atkārtoja nedēļu iepriekš pieredzēto scenāriju, kad otrajā mačā divās dienās tiek piedzīvots zaudējums pēcspēles metienos – šoreiz Norvēģijai – 3:4 (2:1, 0:1, 1:1, 0:0, 0:1).

    Spēles pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 3:3 (2:1, 0:1, 1:1).

    Mačs iesākās ar ātri zaudētiem vārtiem, kad ceturtajā minūtē Sondre Oldens pārspēja Matīsu Kivlenieku. Līdz rezultāta izlīdzinājumam bija jāgaida nedaudz vairāk par septiņām minūtēm, kad ātru uzbrukumu ar precīzu metienu noslēdza Renārs Krastenbergs, gūstot otros vārtus šajā turnīrā – 1:1.

    Pirmajā trešdaļā Latvijas izlasei izdevās vairākkārt izveidot ātrus, bīstamus uzbrukumus, taču allaž teicami nospēlēja vai nu norvēģu vārtsargs vai pašiem misējās, un ripa vārtos tā arī nenonāca. Tomēr pirmo periodu Latvijas komanda noslēdza kā uzvarētāji – Ronalds Ķēniņš panāca 2:1, turklāt pēdējā minūtē norvēģi palika mazākumā, kas nozīmēja, ka otro periodu Latvijas izlase iesāks ar viena vīra pārsvaru.

    Otrās trešdaļas sākumā norvēģiem atkal izdevās ātrs vārtu guvums, turklāt mazākumā, kad pēc Uvja Balinska kļūdas pie zilās līnijas Kens Andrē Olimbs aizskrēja solo uzbrukumā un pārspēja Kivlenieku – 2:2. 

    Turpinājumā spēle kļuva netīrāka, norvēģiem darbojoties uz noraidījuma robežas, līdz šis vadzis neizturēja, un pēc spēka paņēmiena pret Miķeli Rēdlihu, pēc kura mūsu uzbrucējs no laukuma tika aizslidināts ar mediķu palīdzību, izcēlās kautiņš. Tiesneši gan lēma par mazo sodu Magnusam Brekem Henriksenam par spēka paņēmienu, uz sodīto soliņa divas minūtes dabūja atsēdēt arī Miks Indrašis par rupjību. Jāpiebilst, ka trešajā periodā Miķelis atkal bija ierindā, toties laukumā vairs nedevās Kaspars Daugaviņš, kuram esot savainojums. Cik nopietns tas ir, būs zināms sestdien pēc pārbaudes.

    Turpinot iesākto scenāriju, norvēģi guva ātrus vārtus arī trešā perioda sākumā, izvirzoties vadībā – 3:2, un tad spēle kļuva nervozāka, jo mača tiesneši pieņēma vai nepieņēma strīdīgus rezultātus, par ko sašutumu uz spēlētāju soliņa pauda abas komandas. Starp citu, viens no galvenajiem tiesnešiem bija Antonīns Jeržābeks, kuru Latvijas hokeja fani labi atceras vēl no senākiem laikiem…

    Lai vai kā, Latvijas izlasei vēlreiz izdevās izlīdzināt rezultātu – Kristiāns Rubīns trešā perioda vidū panāca 3:3, izdarot precīzu metienu no asa leņķa. Mēģinājumiem izvirzīties vadībā vēlāk svītru pārvilka noraidījumu, un, kā pēcspēles preses konferencē izteicās aizsargs Rihards Marenis, – nevar cīnīties par uzvaru, spēlējot mazākumā un aizsardzībā.

    Pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 3:3, un arī pagarinājumā nevienai no komandām neizdevās gūt uzvaras vārtus. Lai gan Miks Indrašis Latvijas izlasei nopelnīja skaitlisko vairākumu, tas sanāca statisks, un rezultāts palika nemainīgs.

    Pēcspēles metienos abi vārtsargi demonstrēja augstu meistarību, turklāt norvēģus divreiz glāba vārtu stabiņš. Pēc pirmo piecu metienu sērijas realizēti abām komandām bija pa vienam metienam katrai – Latvijas labā tas izdevās Laurim Dārziņam. Tad jau lieta nonāca līdz pirmajam realizētajam metienam, un tas sanāca pretiniekiem – Mihaels Haga raidīja ripu garām Kivleniekam vārtos.

    «Smaga spēle,»  pēc mača atzina Rihards Marenis. «Sākām labi, bet pieļāvām kļūdas. Tomēr nevienā brīdī nešķita, ka mēs būtu atdevuši iniciatīvu norvēģiem. Trešajā periodā dabūjām noraidījumus, un nevar uzvarēt spēli, spēlējot aizsardzībā. Cepuri nost mazākumam, ka izturēja.» 

    Jautāts par spēles tiesāšanu, Marenis atbildēja, ka noteikumus visi zina… «Spēles mērķis ir uzvarēt, un ja ir noraidījums, tas jāiztur, jāsargā vārti un pēc tam jāiet uzbrukumā,» viņš piebilda. 

    «Jā, mazākumi mūs nobremzēja, varbūt kaut ko var novelt uz noraidījumiem, kurus mums nevajadzēja dabūt,» kolēģim piekrita uzbrucējs Renārs Krastenbergs. «Tāds ir hokejs. Mēs spēlējām, cīnījāmies, varbūt šodien nepaveicās. Tagad mums vajag divas uzvaras, jāiet uz visu vai neko.» 

    Arī Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs akcentēja noraidījumus un spēli mazākumā kā situācijas, kas izšķīra mača likteni: «Bija labs, pat ļoti labs sākums, labi kustējāmies, bija vārtu gūšanas iespējas, bet zaudēti vārti mazākumā visu mainīja. Tad spēle gāja augšā lejā. Mūsu mērķis bija uzvarēt pamatlaikā, bet tas diemžēl nesanāca.» 

    «Trīs vārti periodu sākumā tika zaudēti pēc individuālām kļūdām, un zaudēti vārti trešdaļas sākumā vai beigās – tie ļoti iespaido. Ko lai saka – arī norvēģi izmantoja savas iespējas. Mēs kļūdījāmies un viņi lika mums par to samaksāt,» piebilda treneris.

    Tādējādi Latvijas izlase diezgan sarežģīja sev ceļu uz kāroto ceturtdaļfinālu, jo nākamās divas spēles ir pret grupas spēcīgākajām komandām – Somiju 30. maijā un grupas līderi Vāciju 1. jūnijā.

    Situāciju gan nedaudz atvieglo tas, ka Kazahstāna šodien piekāpās Kanādai un pēc aizvadītām piecām spēlēm Latvijai ir par vienu punktu vairāk nekā kazahiem. Tiesa, Kazahstānai nākamie pretinieki ir vieglāki – pastarīte Itālija un Norvēģija.

    B grupas kopvērtējuma pirmās trīs vietas aizņem attiecīgi Somija, Vācija un ASV, kas aizvadījušas četras spēles. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē