• Kariņš: Nākamās četras nedēļas būs ļoti liels izaicinājums

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    26. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Ņemot vērā nelielo piegādāto vakcīnu apjomu, nākamās četras nedēļas līdz aprīlim būs ļoti liels izaicinājums, piektdien valdības sēdē sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

    Viņš atzina, ka saskaņā ar vakcīnu piegāžu grafiku aprīlī plānots kāpināt vakcinēšanas apjomus. Taču, ņemot vērā, ka martā pieejamais vakcīnu apjoms neļaus potēt tik lielā tempā, cik nepieciešams, kā arī jaunā britu Covid-19 celma izplatību, nākamās četras nedēļas būs ļoti grūtas.

    «Grūti prognozēt vakcīnu piegādes apjomus. Līdz šim redzam, ka vakcīnas tiek piegādātas mazākos apjomos (..). Tāpēc nākamās četras nedēļas līdz aprīlim, kad gaidāmi lielāki vakcīnu piegādes apjomi, būs ļoti liels izaicinājums,» sacīja Kariņš.

    Valdības vadītājs atzina, ka šī nav bezgalīga situācija, taču tā ir ļoti grūta. Kariņš atzīmēja, ka nākamnedēļ ir gaidāms nopietns darbs, lai sagatavotu sabiedrībai «ceļa karti» par scenārijiem, kādos ierobežojumi tiek pastiprināti un mīkstināti. Viņš pauda, ka arī citās valstīs ir manāms sabiedrības nogurums un ilgstoša neapmierinātība.

    «Sociāli-psiholoģiskais spiediens ir ļoti liels, nemaz nerunājot ar ekonomisko,» komentēja premjerministrs.

    Preses konferencē pēc valdības sēdes Kariņš sacīja, ka esošie ierobežojumi nespēj nodrošināt saslimstības samazināšanos, lai varētu runāt par kādu ierobežojumu atvieglošanu. Kariņš uzsvēra, ka robeža ierobežojumu atvieglošanai ir 200 saslimušie uz 100 000 iedzīvotāju, bet patlaban tā turas ap 500 saslimušajiem.

    Premjers sacīja, ka valdība un eksperti nākamajā nedēļā apspriedīs, kas būtu jāmaina kopējā stratēģijā, lai pārkārtotos un pasargātos no jaunajām koronavīrusa mutācijām. 

    «Jāizstrādā cita stratēģija, jo apstākļi ir mainījušies – jaunais vīrusa paveids ir viens no iemesliem, kāpēc nemazinās saslimstības rādītāji. Valdībai un ekspertiem jāapspriež visi iespējamie varianti, jāmēģina modelēt, kaut kas ir jāmaina. Pagaidām gan grūti pateikt, kas tieši jāmaina,» sacīja Kariņš.

    Valdības sēdes laikā ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (Par cilvēcīgu Latviju/KPV LV) un satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) uzsvēra, ka nepieciešams vienoties, pie kādiem saslimstības rādītājiem var mazināt ierobežojumus.

    Savukārt Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Egils Baldzēns aicināja valdību arī vērtēt iespējas palīdzēt pašvaldību sabiedriskajam transportam, lai pārvadātāji varētu nodrošināt epidemioloģiski drošu pasažieru pārvadāšanu. Pēc Kariņa teiktā, Satiksmes ministrija un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija jau strādā pie šī jautājuma.

    Jau ziņots, ka šodien valdība turpināja skatīt ceturtdien neizskatītos ar Covid-19 pandēmiju saistītos jautājumus.

    Ceturtdien valdība nepaguva izskatīt visus Ministru kabineta sēdes dienaskārtībā iekļautos jautājumus, jo Kariņam pēcpusdienā bija jāpiedalās Eiropas Savienības līderu sanāksmē.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē