• Jaunā Pasaules kausa sezona bobslejā iesāksies Siguldā

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    16. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv
    Latvijas panākumi gan ledus renēs, gan sacensību rīkošanā tiek novērtēti arvien augstāk – nupat Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) lēmusi, ka Sigulda uzņems 2020./2021. gada sezonas pirmos divus Pasaules kausa posmus.

    IBSF otrdien publicēja gaidāmās Pasaules kausa sezonas kalendāra jaunāko versiju. Tajā Siguldas trasei uzticētas divas nedēļas nogales pēc kārtas no 16. līdz 29. novembrim uzņemt sacensības bobsleja divniekiem un skeletonā. 

    Ja skeletonā un bobslejā sievietēm tie būs divi posmi jeb divas sacīkstes divu nedēļu laikā, tad bobslejā vīriešiem notiks četras sacīkstes divnieku konkurencē.

    Tas paver labas izredzes Latvijas divnieku komandām izcīnīt augstas vietas Pasaules kausa kopvērtējumā, jo no astoņiem posmiem tieši puse – četri posmi – notiks Siguldas trasē.

    2020./2021. gada Pasaules kausa izcīņas sezona sāksies novembra vidū – divas nedēļas Siguldā. Tad sekos vienas nedēļas pauze, un no 7. līdz 20. decembrim sacensības divas nedēļas risināsies Austrijā, Īglsas trasē. Paredzams, ka Īglsā varētu notikt četri posmi četrinieku konkurencē, jo IBSF atklājusi, ka šajā sezonā būs divi dubultie posmi – Latvijā un Autrijā. 

    Pēc Jaunā gada pirmie mači risināsies Vācijas trasē Vinterbergā (4.-10. janvārī), nākamajā nedēļā – Šveicē, Sanktmoricā, un pēc tam atkal Vācijā, tikai Kēnigszē trasē. Pasaules kausa pēdējais, astotais posms notiks marta vidū, kad sportisti sacentīsies jaunuzceltajā Pekinas trasē Ķīnā, kur 2022. gada notiks ziemas Olimpiskās spēles.

    Pārcelts arī 2021. gada pasaules čempionāts. Sākotnēji bija paredzēts, ka tas notiks Leikplesidas trasē ASV, bet saistībā ar pašreizējo situāciju pasaulē ar Covid-19, IBSF lēma par sacensību pārcēlšanu uz Altenbergas trasi Vācijā. Pasaules junioru čempionāts notiks kā paredzēts Sanktmoricas trasē janvāra vidū.

    Šī ir pirmā sezona mūsdienu bobslejā, kad pasaules līmenī nevienas sacensības notiks aizvadītas Ziemeļamerikas trasēs.

    Savukārt Siguldas trasē novembra beigās notiks pirmais posms pasaules seriālā monobobslejā sievietēm. Šī disciplīna iekļauta olimpiskajās spēlēs un debiju piedzīvos Pekinas spēlēs. Vēlreiz monobobslejistes Siguldā atgriezīsies decembra vidū, kad kopā ar pasaules seriāla ceturto posmu notiks arī Eiropas kausa posms bobslejā un skeletonā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē