• IIHF atzīst drošības riskus saistībā ar nākamā gada PČ hokejā Rīgā un Minskā

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    19. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Minsk Arena
    Foto: IIHF
    Minsk Arena
    Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) padome ir izskatījusi ekspertu ziņojumu par situāciju saistībā ar 2021. gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanu Minskā un Rīgā, un atzīst, ka pastāv zināmi drošības riski.

    “Ziņojumi, ko saņēmām no ekspertu grupas, raisīja nopietnas diskusijas IIHF padomē,” atzīst IIHF prezidents Renē Fāzels. “Baltkrievijā ir lietas, kas mums jāuztver ļoti nopietni, jo pastāv ievērojams risks, ka pašreizējie izaicinājumi Minskā, Latvijas valdības nostāja un Covid-19 pandēmija varētu nozīmīgi ietekmēt 2021. gada pasaules čempionātu Minskā un Rīgā.”

    Norādot uz drošības aspektiem saistībā ar turnīra dalībniekiem un līdzjutējiem pašreizējā situācijā, neatkarīgo ekspertu ziņojumā uzsvērti arī Covid-19 draudi, paužot skepsi par inficēšanās statistiku Baltkrievijā, saslimušo skaitu kopš septembra, un naionāliem ierobežojumiem, lai pandēmijas izplatību ierobežotu.

    “Šie ir ļoti svarīgi un nopietni apsvērumi, jo pasaules čempionāts ir svarīgākais IIHF turnīrs un parāda mūsu darba kvalitāti,” saka Fāzels. “Normālā situācijā šobrīd nebūtu reāli iespējams, ka Baltkrievija un Latvija varētu garantēt spēju novadīt pasaules čempionātu.”

    “Mums ir jābūt pārliecībai, ka pasaules čempionāts notiks ikvienam drošā un atbildīgā veidā,” uzsver Fāzels. “Lai arī ko mēs izlemsim darīt, mēs nesasteigsim, bet pieņemsim racionālu lēmumu, kas balstīts labākajos pētījumos un pieejamajā informācijā. Šis pētījums bija labs sākums un aizsāka konstruktīvu diskusiju IIHF padomē.”

    IIHF prezidents norādīja, ka organizācija pēc ziņojuma saņemšanas apšauba, vai turnīru būtu iespējams aizvadīt Minskā un Rīgā, turpinoties pašreizējai situācijai, taču tajā pašā laikā Fāzels uzsver, ka IIHF nedrīkst būt nostādīta situācijā, ka pasaules čempionātu nevar sarīkot. Prezidents kopā ar federācijas padomi piekrīt, ka nepieciešams vairāk laika, lai izskatītu situāciju un izlemtu par labāko rīcības taktiku.

    Ziņojuma sastādīšanā tika iesaistīti eksperti no ģeopolitikas, vēstures, finanšu, mārketinga, sporta menedžmenta un tieslietu jomas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē