• Emanuels Makrons: Ir ļoti skaidras norādes uz kara noziegumiem

    Politika
    LETA--AFP
    4. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia Commons
    Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien paudis atbalstu jaunu sankciju noteikšanai pret Krieviju saistībā ar zvērībām, kas atklājušās pēc Krievijas karavīru padzīšanas no Kijivas piepilsētas Bučas.

    «Ir ļoti skaidras norādes uz kara noziegumiem. Bučā bija Krievijas armija,» Makrons sacīja Francijas raidsabiedrībai «Inter». «Skati ir nepanesami. Starptautiskajam taisnīgumam ir jādarbojas. Ar šiem noziegumiem saistītajiem ir par to jāatbild.»

    Makrons aicināja turpināt Eiropas Savienības (ES) sankciju pastiprināšanu pret Krieviju, pieļaujot, ka tās tiks vērstas pret Krievijas naftas un ogļu sektoriem.

    «Bučā notikušais nozīmē, ka ir nepieciešama jauna sankciju kārta un ļoti skaidri pasākumi,» viņš secināja, piebilstot, ka tuvāko dienu laikā Francija savu pozīciju koordinēs ar partneriem ES, «jo īpaši Vāciju».

    Francijas prezidents, kuram pēdējo nedēļu laikā bijušas vairākas telefonsarunas ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, uzsvēra, ka vēršanās pret naftas un ogļu rūpniecību Krievijai būtu īpaši sāpīga.

    Viņš arī pieļāva tālāku sankciju noteikšanu Krievijas privātpersonām.

    Izdevums «Financial Times», atsaucoties uz anonīmiem avotiem diplomātiskajās aprindās, vēstīja, ka ES valstu sūtņi par jaunām sankcijām pret Krieviju saistībā ar tās sākto karu Ukrainā un pastrādātajiem kara noziegumiem plāno lemt trešdien.

    Vietējās amatpersonas Bučā paziņojušas, ka veido brāļu kapus, lai apbedītu uz ielām atrastos nogalinātos, no kuriem dažiem ir aiz muguras sasietas rokas un šautas brūces galvā.

    Karš Ukrainā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē