• Bondars rosina daļu Pasaules čempionāta hokejā aizvadīt Rēzeknē

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    21. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Latvijas hokeja federācija
    Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars (AP) rosina daļu no gaidāmā Pasaules čempionāta hokejā vīriešiem sarīkot Rēzeknē.

    Bondars pauda, ka ir par to, lai valdība, skatot jautājumu par meistarsacīkšu norises vietu, izvērtētu ne tikai Rīgu kā iespējamo visa čempionāta mājvietu, bet apskatītu arī iespēju sacensību daļas norisei Rēzeknē.

    «Tas simboliski būtu daudz atbilstošāk nekā Rīgā. Mēs bijām devuši līdzekļus Rēzeknes Olimpiskajam centram, zinām, ka čempionāts notiks Latvijā, un tā ir visu, ne tikai rīdzinieku, nodokļu nauda. Tāpēc aicinātu izvērtēt šo jautājumu federācijā, valdībā. Visu var izdarīt, ja grib,» teica politiķis.

    Ņemot vērā tiesību rīkot čempionātu atņemšanu Baltkrievijai, Saeima no dienaskārtības izslēdza Ārlietu komisijas paziņojumu par sacīkšu norisi, jo tā saturs pēc būtības vairs nav aktuāls. Komisija iepriekš tika noraidīta iespēja Latvijai pasaules čempionātu hokejā vīriešiem šogad rīkot kopā ar Baltkrieviju, ņemot vērā kaimiņvalstī izvērstās vardarbīgas represijas.

    Kā ziņots, premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) atzinīgi vērtē Starptautiskā Ledus hokeja federācijas (IIHF) Padomes sēdē lemto atņemt Minskai 2021.gada pasaules čempionāta rīkotāju tiesības.

    Vienlaikus premjers no IIHF gaida papildu informāciju par turpmāko rīcību ar hokeja čempionāta rīkošanu.

    Kariņš jau pirmdien žurnālistiem apliecināja, ka Latvija joprojām ir gatava nodrošināt hokeja čempionāta posmu, par kuru jau iepriekš panākta vienošanās. Taču gadījumā, ja IIHF piedāvās Rīgai rīkot čempionātu pilnībā, tad svarīgs būs jautājums par papildu izmaksām un kas tās segs. Tāpat būs svarīgs jautājums, vai Latvijā ir pietiekami daudz vietu, kur varētu norisināties hokeja spēles.

    Patlaban nav zināms, kurai valstij tiks uzticētas iepriekš Minskā paredzētās spēles, bet kā viens no variantiem tiek izskatīta visa čempionāta uzticēšana Latvijai. IIHF Padome gan vēl izskatīs Latvijas kā līdzorganizētājas statusu. Iepriekš tika ziņots, ka pasaules čempionātu daļēji vai pilnībā varētu uzņemt Dānija vai Slovākijas galvaspilsēta Bratislava.

    2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo Eiropā varētu aizkavēties nacionālo čempionātu izspēle.

    Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē