• Bobs Hārtlijs: Gagarina kausu aizmirstam, tagad mans darbs ir Latvijas hokeja izlase

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    11. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Bobs Hārtlijs
    Foto: LHF
    Bobs Hārtlijs
    Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs ir nolicis plauktā, prom no acīm, nule izcīnīto Gagarina kausu, jo tagad viņa domas pilnībā pieder Latvijas valstsvienībai un Rīgā gaidāmajam pasaules čempionātam.

    Kā zināms, aprīļa beigās Boba Hārtlija vadītā Omskas Avangard vienība izcīnīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) galveno balvu – Gagarina kausu, kļūstot par līgas čempioniem. Līdz ar to Hārtlija īpašumā ir divi nozīmīgi hokeja apbalvojumi – NHL Stenlija kauss un tagad arī KHL Gagarina kauss.

    “Gaidāmajam pasaules čempionātam nav nekāda sakara ar Gagarina kausu, jo tagad mans darbs ir Latvijas izlase,” šodien attālinātā preses konferencē izteicās Hārtlijs. “Es Rīgā esmu, lai strādātu, jo neviens nav atcēlis manis doto solījumu Latvijas Hokeja federācijai (LHF) pirmajā sadarbības gadā, ka darīšu visu, lai palīdzētu Latvijas izlasei un LHF cīnīties par medaļām. Mans mērķis ir palicis tas pats – lai ikviens var lepoties ar mūsu komandu.”

    Šogad gan pats turnīrs, gan gatavošanās tam notiek absolūti atšķirīgos apstākļos, ko ietekmē Covid-19 pandēmija, taču visām čempionāta komandām, ieskaitot Latvijas izlasi, uzdevums nemainās – cīnīties par uzvarām katrā spēlē. Un tas, saprotams, panākams ar maksimāli labu izlases sastāvu. Tā komplektēšanu bez ierastajām pēcsezonas niansēm – savainojumi, ārstēšanās, darba un ģimenes apstākļi – vēl nāk klāt Covid-19 protokols, kas pieprasa vismaz piecu dienu karantīnu, ierodoties Rīgā. Ja iepriekšējos gados hokejists izlasei bija pieejams kaut nākamajā dienā pēc ierašanās izlasē, tad tagad šis laika periods ir nozīmīgi pagarinājies, un var sanākt, ka vērtīgais spēlētājs uz ledus nemaz nepagūst iziet, komandai turnīrs ir noslēdzies. Šāda situācija, piemēram, var rasties ar uzbrucēju Teododu Bļugeru, kura iespējas pievienoties izlasei atkarīgas no Pitsburgas Penguins gaitām Stenlija kausa izcīņā.

    Taču šajā brīdī par Latvijas izlases sastāvu Bobam Hārtlijam kreņķu nav. Jā, ir zināms, ka pasaules čempionātā nevarēs piedalīties mūsu NHL zvaigznes Rūdolfs Balcers un izlases vadošais vārtsargs Elvis Merzļikins, taču komandas sastāvs ir labs un dažās pozīcijās ir pat ļoti pieklājīga cīņa par iekļūšanu sastāvā. “Vārdi spēlētāju sarakstā neko nenozīmē, jo tā papīra lapa laukumā neiet un nespēlē,” par to, cik apmierināts treneris ir ar iespējamo izlases sastāvu, saka Hārtlijs. “Viss atkarīgs no disciplīnas, vārtu sargāšanas, veiksmes, darbībām uz ledus. Es zinu mūsu vājās un stiprās vietas.”

    “Nevar uzvarēt ar tiem, kuru nav klāt. Mums ir Ivars Punnenovs, Jānis Kalniņš, Gustavs Grigals, Matīss Kivlenieks – tīs no viņiem ir pieredzējuši vārtsargi, un mums līdz ar to ir labas izredzes un iespējas,” par Merzļikina iztrūkumu saka Hārtlijs.

    Lai arī aizvadītajā sezonā bija ierobežotas iespējas strādāt klātienē ar izlasi un arī pārbaudes spēļu skaits šogad ir mazāks nekā parasti, Bobs Hārtlijs ir sekojis līdz komandai. “Es biju tuvāk Rīgai, varēju sekot līdz spēlētājiem un viņu sniegumam. Divas un trīs reizes dienā sazvanījos ar saviem asistentiem un no Balašihas sekoju visam līdz. Man patika tas, ko redzēju,” atzīst Hārtlijs.

    Kā zināms, 2021. gada pasaules hokeja čempionāts pilnībā notiks Latvijā, turnīru aizvadot īpašos Covid-19 apstākļos jeb burbulī. Turnīrs risināsies no 21. maija līdz 6. jūnijam, kad notiks finālmačs par zelta medaļam.

    Spēles notiks Arēnā Rīga un Olimpiskajā sporta centrā, visticamāk, bez skatītāju klātbūtnes.

    Latvijas hokeja izlasei meistarsacīkstes sāksies turnīra pirmajā dienā, 21. maijā, ar spēli pret pašreizējo pasaules vicečempioni Kanādu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē