• Revolut sāk darbību Latvijā kā banka

    Nauda
    Ziņu aģentūra LETA
    15. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Lietuvas Revolut Bank sākusi noguldījumu piesaisti arī Latvijā, aģentūrai LETA pavēstīja bankas pārstāvji.

    Bankā norādīja, ka Revolut Bank ir aktivizējusi Eiropas specializētās bankas pakalpojumu licenci Latvijā, tādējādi, klienti Latvijā, veicot lietotnes atjaunināšanu uz Revolut Bank, lai iegūtu papildu pakalpojumus, tagad varēs veikt noguldījumus, kas tiks aizsargāti atbilstoši noguldījumu garantiju sistēmai.

    «Bankas darbības sākšana Latvijā nodrošinās lielāku drošības un pārliecības līmeni mūsu klientiem un ļaus mums tuvākajā nākotnē laist klajā daudz jaunu produktu un pakalpojumu,» pauda Revolut Bank izpilddirektors Virgīlijs Mirkes.

    Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK) aģentūrai LETA norādīja, ka Revolut Bank ir specializētās kredītiestādes licence Lietuvā un pamatuzraudzību šai bankai veic Lietuvas Banka.

    «Revolut Bank ir jāievēro Latvijā noteiktās prasības, kas attiecas uz pakalpojumu sniegšanu klientiem, kā arī noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas prasības,» pauda FKTK.

    Tāpat FKTK atzīmēja, ka 2020. gada martā FKTK no Lietuvas Bankas saņēma paziņojumu par Revolut Bank plānoto pārrobežu darbību Latvijā, sākot noguldījumu piesaistīšanu. 

    Revolut Bank Latvijā darbojas pārrobežu pakalpojumu sniegšanas ietvaros, proti, bez fiziskas klātbūtnes. Noguldījumu piesaistīšanas gadījumā šie līdzekļi būs aizsargāti ar Lietuvas noguldījumu garantiju sistēmu," skaidroja FKTK, vienlaikus piebilstot, lai arī FKTK nav tiešais Revolut Bank uzraugs, komisija seko līdzi šīs iestādes darbībai, tostarp sadarbojas ar bankas uzraudzības iestādi Lietuvā.

    Pēc Revolut Bank sniegtās informācijas, bankai Latvijā ir vairāk nekā 160 000 klientu.

    Pagājušajā gadā Revolut Bank sāka specializētās bankas darbību Polijā un Lietuvā. Specializēto bankas pakalpojumu licence ļauj Revolut Bank sniegt ierobežotus bankas pakalpojumus, izmantojot lietotni Revolut, kā arī finanšu pakalpojumu un produktu klāstu, ko piedāvā citi Revolut grupas uzņēmumi. 

    2015.gadā Revolut sāka darbību Apvienotajā Karalistē, piedāvājot naudas pārskaitījumus un valūtas maiņu. Šobrīd Revolut ir 15 miljoni klientu visā pasaulē. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē