• Berlīnē paziņo gada labāko Eiropas filmu. Ceremonijā piemin šogad mirušo Regīnu Razumu

    Kino un TV
    Marta Kalniņa
    10. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Eiropas labākā aktrise.
    Foto: Publicitātes foto
    Eiropas labākā aktrise.
    Berlīnē 9. decembrī norisinājās Eiropas kinoakadēmijas balvu ceremonija. Teju visas balvas saņēma franču režisores filma «Kritiena anatomija», bet dokumentālo filmu kategorijā uzvarēja igauņu filma «Melnās pirts māsība».

    Par gada labāko Eiropas filmu kļuvusi franču filma «Kritiena anatomija». Žistīnes Triē psihologiskā drāma pievēršas mūsdienu laulības krīzei. Galvenajā lomā ir savas paaudzes spilgtākā vācu aktrise Sandra Hillere, kura sevi jau parādīja citā Eiropas labākajā filmā 2016. gadā – «Tonijs Erdmanis». Filma šogad jau bijusi Kannu kinofestivāla triumfante, un tā runā par kontroles zaudēšanu pār savu dzīvi. Galvenā varone Sandra ir veiksmīga vācu rakstniece un kopā ar vīru audzina dēlu, kuram

    ir redzes traucējumi . Sandras virs neskaidros apstākļos iet bojā, un izmeklētāji mēģina atšķetināt, vai viņa kritiens no daudzu metru augstuma ir pašnāvība vai nelaimes gadījums. Sandra tiek turēta aizdomās par slepkavibu.

    Sandra Hillere kļuva par gada labāko aktrisi, bet labāka aktiera balvu saņēma Mads Mikelsens par darbu dāņu kinofilmā «The Promised Land».

    Īpašs šis vakars bija arī mūsu kaimiņiem igauņiem un lietuviešiem. Par labāko dokumentālo filmu kļuvusi igauņu režisores Annas Hints filma «Melnās pirts māsība», bet starptautisko kopražojumu balvu saņēma Lietuvas producente Uļjana Kima. Starp viņas producētajiem darbiem ir Ukrainā kara laikā bojā gājušā režisora Manta Kvedraviča filma «Mariupole» un jau pēc viņa nāves iznākusī “Mariupole2". 
    Ceremonijā ar piemiņas brīdi tika godināti šogad mūžībā aizgājušie Eiropas kino profesionāļi, un viņu vidū bija arī aktrise Regīna Razuma un operators Kalvis Zalcmanis no Latvijas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē