• Tavu krūšu drošībai – pamācības video, kā veikt pašpārbaudi

    Slimības
    Santa.lv
    Santa.lv
    9. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ground Picture/Shutterstock.com
    Krūts vēzis ir nāvējošākais vēža tips sievietēm Eiropas Savienībā, un šī problēma ir aktuāla arī Latvijā.

    Lai veicinātu agrīnu diagnosticēšanu un ārstēšanu, kā arī pievērstu sieviešu uzmanību krūšu veselībai kopumā, fonds Rozā vilciens sadarbībā ar reklāmas aģentūru McCann Rīga radījuši sociālu kampaņu Tavu krūšu drošībai. Tā vērsīs uzmanību krūšu veselībai un aicinās sabiedrību ziedot, lai atbalstītu sievietes, kuras skāris krūts vēzis.

    Kampaņas galvenais mērķis ir mudināt sievietes reizi mēnesī veikt pašpārbaudi, kā arī iekļaut regulāras ārsta vizītes savā kalendārā un, ja nepieciešams, veikt papildu izmeklējumus.

    Kampaņā iekļauta arī video instrukcija, ar kuras palīdzību sievietes var viegli veikt pašpārbaudi. Noskaties!

    «Meklējām jaunu un atmiņā paliekošu veidu, kā parādīt krūšu pašpārbaudi. Lidmašīnās vienmēr tiek demonstrēta drošības instrukcija, lai gan iespēja iekļūt avārijā ir tuvu nullei. Mēs nodomājām: kāpēc tad neradīt krūšu drošības instrukciju, lai pasargātu sievietes tepat uz zemes? Krūts vēzis skar aptuveni katru 8. sievieti Latvijā, tāpēc labāk tiešām metaforiski piesprādzēties!» saka Sintija Popena, McCann Rīga radošā direktore un kampaņas koncepcijas autore.

    «Latvijā atsaucība krūts vēža skrīninga izmeklējumiem ir viena no zemākajām Eiropas Savienībā, un šis skaitlis jau ilgstoši turas ap 30 %. Kampaņas mērķauditorija ir gados jaunākas sievietes, lai rūpes par krūšu veselību kļūtu par ikdienu, bet sliktā statistika – par pagātni,» skaidro Zinta Uskale, fonda Rozā vilciens dibinātāja.

    Realitāte ir skaudra – krūts vēzis ir viens no galvenajiem priekšlaicīgas nāves iemesliem sievietēm Latvijā.

    Katru gadu no tā mirst ap 410 sieviešu (2022. gadā: 407), bet diagnoze noteikta ap 1100 sieviešu.

    Kopš fonda Rozā vilciens dibināšanas 2014. gada decembrī tas sniedzis nozīmīgu atbalstu vairāk nekā 1000 sievietēm, kuras slimojušas ar krūts vēzi. Arī šogad fonds vēlas nodrošināt mūsdienīgu atbalstu sievietēm ar krūts vēža diagnozi – individuālas konsultācijas pie psihologa vai psihoterapeita un nodarbības pie fizioterapeita. Fonda mērķos ietilpst arī pieredzes apmaiņas veicināšana slimnīcu personālam un speciālistiem, kā arī informatīvu materiālu sagatavošana.

    Vairāk par kampaņu un iespēju atbalstīt sievietes, kuras skāris krūts vēzis: https://pupkultura.lv/

    Kampaņa tapusi sadarbībā ar Novartis, Roche, Bauerfeind, We Shoot Stories, Audilla, Mindshare, White Label un McCann Rīga.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē