• Pirmo Covid-19 poti saņēmuši 95% Alūksnes un Apes novadu mediķi

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    27. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    160 Alūksnes novada mediķi gatavojas saņemt otro vakcīnu, lai būtu pasargāti no saslimšanas ar Covid-19 vīrusu un pilnvērtīgi turpinātu veikt savus darba pienākumus, informē Alūksnes slimnīca.

    Plānots, ka slimnīca otro vakcināciju uzsāks ar 1. februāri, lai pilnībā noslēgtu mediķu vakcināciju – slimnīcas darbinieki, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, konsultējošie ārsti, Alūksnes Kājinieku skolas medicīnas daļas mediķi, Alūksnes novada pansionātu mediķi, Alūksnes un Apes novadu ģimenes ārsti, stomatologi kā arī Alūksnes primārā veselības centra mediķi un darbinieki.

    “Mūsu novada mediķi ir vieni no tiem, kas gandrīz 100% apmērā vēlas vakcinēties. Šobrīd vienīgie, kas nav saņēmuši savu pirmreizējo vakcīnu ir tie, kas atradās karantīnā un interese ir arī no tiem, kas strādā individuāli. Ikdienā sadarbojamies ar Veselības ministriju un Slimības profilakses un kontroles centru un sniedzam informāciju, veidojot atgriezenisko sadarbības saikni," saka Alūksnes slimnīcas valdes priekšsēdētāja Maruta Kauliņa.

    No decembra visus līdz janvāra sākumam slimnīca strādāja ar lielu noslodzi, jo Vidzemes slimnīcā bija ierobežota neatliekamo pacientu uzņemšana neiroloģijas nodaļā. Uz Alūksnes slimnīcu NMPD nogādāja pacientus  gan no Burtniekiem, gan Siguldas un cietiem attālākiem novadiem. Pašreiz Alūksnes slimnīcā līdz 1. februārim ir slēgta terapijas nodaļa, jo darbinieki  ir saslimuši.

    “Šobrīd arī Alūksnes un Apes novados ir diezgan augsts saslimušo skaits, jo inficējušies gan pansionātos dzīvojošie klienti, gan uzņēmumos, veicot darba pienākumus, arī bērnudārzs uz laiku tika slēgts. Visbīstamāk ir tad, ja slimība norit bez simptomiem, viņi jūtas labi, turpina veikt savus darba pienākumus, apmeklē sabiedriskas vietas, piemēram, veikalu katru dienu, nevis vienu reizi nedēļā.

    Kļūst arvien grūtāk izsekot slimības inficēšanās vietu, apdraudot arvien vairāk cilvēku.

    Tādēļ ļoti svarīgi ir pareizi lietot sejas maskas un ievērot distanci un regulāri jāmazgā rokas. Ja ir šaubas par veselību, tad līdz 7. februārim var nodot testu uz Covid –19 bez ģimenes ārsta norīkojuma un bez maksas. Ievērojiet visus drošības pasākumus, vakcinējieties, jo cīņā ar pandēmiju mediķi vieni ir bezspēcīgi un ir nepieciešama visas sabiedrības iesaistīšanās,” atklāj Maruta Kauliņa.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē