• Neatliekamās palīdzības mediķiem sākušies izsaukumi ar aizdomām par jauno koronavīrusu

    Veselība
    Ziņu aģentūra LETA
    26. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) vakar devies izsaukumos pie deviņiem pacientiem ar aizdomām par jauno koronavīrusu Covid-19, taču nevienā gadījumā saslimšana nav apstiprinājusies, liecina NMPD vadītājas Lienes Cipules ieraksts mikroblogošanas vietnē Twitter.

    Visi pacienti bija atgriezušies no Itālijas Lombardijas vai Veneto reģiona pēdējās nedēļas laikā, taču pēc laboratorisko izmeklējumu veikšanas nevienam saslimšana nav apstiprinājusies.

    Tikmēr Slimību profilakses un kontroles centrs informē, ka kopš 29. janvāra Latvijā veikti 32 laboratoriskie izmeklējumi uz Covid-19, no tiekm deviņos gadījumos pārbaudīti bērni. Visi rezultāti bijuši negatīvi.

    Kā ziņots, ja Latvijā tiktu konstatēts jaunais koronavīruss Covid-19, pilnīgi droši «pirmajā vilnī» vienlaikus specifisko aprūpi varētu nodrošināt 100 cilvēkiem, bet ir arī rīcības plāns gadījumam, ja saslimušo skaits būtu lielāks, otrdien pēc Krīzes vadības padomes sēdes paziņoja veselības ministre Ilze Viņķele (AP). Viņa uzsvēra, ka Latvijā neviens jaunā vīrusa gadījums nav konstatēts.

    Ir apzināts gan gultas vietu skaits, gan karantīnas vietu skaits gadījumā, ja cilvēki būtu jāārstē un jāizolē gan Rīgā, gan reģionos.

    Tikmēr Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis Latvijas Radio pauda, ka jo mazāk Latvijas iedzīvotāju dosies uz koronavīrusa Covid-19 skartajām teritorijām, jo labāk Latvijai, vienlaikus gan ar lielu varbūtību pieļaujot, ka vīrusus tik un tā «ieradīsies Latvijā».

    Dumpis stāstīja, ka Latvija ir gatava mēģināt ierobežot jaunā vīrusa izplatību, tomēr esot jāsaprot, ka neviena valsts visām situācijām nav gatava, ko apliecina vīrusa straujā izplatība Itālijā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē