• Ko iesākt ar dusmu rievu pierē?

    Padomi
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    29. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Nomainot rūpjpilno sejas izteiksmi pret smaidu, uzlabosies gan izskats, gan garastāvoklis.

    Hroniski savilkta piere ir ne tikai iemesls netīkamai krunkai starp uzacīm. Tā rada arī diskomforta izjūtu, veicina nervozitāti un pat izraisa galvassāpes. Tas ir tāpēc, ka muskuļu savilkums starpuzacu zonā traucē normālai asinsritei. Šā iemesla dēļ var rasties arī augšējo plakstiņu noslīdēšana.

    Ne velti starpuzacu krunkas mēdz dēvēt par dusmu rievu. Tās piešķir sejai īgnu izteiksmi un liek izskatīties citādi, nekā patiesībā cilvēks jūtas. Šīs krunkas var radīt maldīgu pirmo priekšstatu un traucēt komunikācijā ar apkārtējiem.

    Ja miera stāvoklī krunkas ir redzamas, pienācis laiks rīkoties, citādi tās kļūs tikai dziļākas.

    Sāc kontrolēt savas emocijas

    Pēc pieres savilkšanas mums to vajadzētu automātiski atbrīvot, taču ilgstoši slikta pašsajūta vai stresa situācija muskuļa sasprindzinājumu var padarīt par hronisku. Tas nozīmē, ka cilvēks, pat īpaši par to nepiedomājot, nemaz nespēj atbrīvot pieri.

    Pats pirmais uzdevums – sākt kontrolēt savas emocijas! Tas nav vienkārši.

    Taču katru reizi, par to atceroties, uzreiz vajadzētu atbrīvot seju. Tādos brīžos vislabāk ir pasmaidīt, tad piere atbrīvojas pati no sevis. Taču, ja krunka ir dziļa un muskulis savilcies tā, ka virs uzacīm pat manāms neliels izcilnītis, jāķeras pie nopietnākām metodēm.

    Masē pieri un praktizē sejas vingrošanu

    Vieglākais un efektīvākais veids, kā atbrīvot pieres muskuļus, ir tos izmasēt. Dari to lēnām un dziļi, no pieres centra uz sāniem līdz matu augšanas līnijai ādu saņemot divos pirkstos. Izvairies no straujām kustībām, jo tas var savilkt muskuli vēl vairāk. Pietiks, ja masāžai veltīsi 10 minūtes vakarā.

    Papildus vari praktizēt arī sejas vingrošanu. Viegli piespied pie pieres delnas tā, lai apgrūtinātu uzacu kustību. Sāc lēnām celt uzacis uz augšu, skaitot līdz četri, tad nolaid uzacis. Vingrojumu veic 25 reizes. Pēc tam atslābini pieri un nolaid rokas. Noslēgumā izmasē pieri apļveida kustībām.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē