• Ko iedzert, lai prāts nomierinātos?

    Netradicionālā medicīna
    Santa.lv
    Santa.lv
    21. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Par labākajām nomierinošajām zāļu drogām uzskata baldriāna sakni, raudeni, vīgriezi, vībotnes lapas un ziedus, māteres lakstus, melisu, asinszāli un apini.
    Baldriāns
    Baldriāns
    • Baldriāna sakne. Ja ir noskaņojums, ka «negaršo un nepalīdz», tēja arī neiedarbosies tik labi. Taču baldriāns ir labs nomierinātājs. Vienīgi tas izceļas ar ilgu iedarbību.

    Ja vakarā iedzer baldriāna tēju, miegainība un panīkums var būt jūtams vēl nākamajā dienā.

    To rekomendē gados vecākiem cilvēkiem, kas rosās pa māju. Tiem, kam astoņos no rīta jābūt uz svītras un intensīvi jādomā, vakaros baldriāna tēju dzert nav ieteicams, labāk to pievienot kā papildu sastāvdaļu citu drogu tējām.

    Raudene
    Raudene
    • Raudene. Viena no labākajām nomierinošajām drogām. Ideāla alternatīva baldriānam – patīkams aromāts un garša. Raudene labi līdzsvaro skatu uz dzīvi – noņem uztraukumu, neradot miegainību. Raudenes tēju gan neiesaka dzert grūtniecēm.
    • Vīgrieze
      Vīgrieze
      • Vīgrieze. Piemīt ne vien nomierinoša, bet arī pretiekaisuma un sviedrējoša iedarbība (var lietot saaukstēšanās un gripas laikā). Taču vīgrieze ir viltīga: ja gribi, lai vīgriežu tēja uzdzen miegu, ber pavisam nedaudz drogu (mazu šķipsniņu uz krūzi tējas!). Ja pagatavosi stipru uzlējumu, saņemsi gluži pretēju – tonizējošu – efektu.
      • Vībotne
        Vībotne
        • Vībotne. Tējām izmanto lapas un ziedus. Turklāt vībotne pieder rūgtajiem augiem – rūgtvielas stiprina organisma imunitāti. Tādējādi vībotne gan mazinās stresu, gan vairos organisma spēju turēties pretī vīrusiem.
        • Mātere
          Mātere

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē