• Plāno būtiski celt sodus par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    29. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Valdība jau nākamajā nedēļā lems par bargākiem sodiem par ārkārtējā situācijā noteikto pulcēšanas ierobežojumu neievērošanu, šodien notikušajā preses konferencē pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP). 

    Valdība šodien atbalstīja jaunus ierobežojumus koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 ierobežošanai, tostarp nosakot, ka turpmāk, neievērojot divu metru distanci, vienlaicīgi pulcēties publiskās iekštelpās un ārtelpās varēs ne vairāk kā divas personas, ģimenes, kā arī personas, kuras veic darba vai dienesta pienākumus.

    Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) jaunos ierobežojumus nodēvēja par «divi un divi», tā kā obligāts nosacījums iedzīvotājiem ir ievērot divu metru attālumu starp cilvēkiem.

    Viņķele norādīja, ka iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) strādā pie jauna sodu regulējuma, piedāvājot bargākus sodus.

    Kariņš skaidroja, ka valdībā darbs visu laiku turpinās, solot jaunnedēļ attīstīt darbu divos virzienos. «Ja tagad pieņemam ierobežojumus pulcēšanai, tad jautājums ir par to, kā to uzraudzīt, un kādi var būt stingrāki sodi, jo vienmēr sabiedrībā ir viens otrs, kas nesaprot noteikumus. Pieņemsim diezgan lielus soda apmērus par noteikumu neievērošanu,» brīdināja premjers. 

    Patlaban Administratīvo pārkāpumu kodekss iedzīvotājiem par valdības noteiktās ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu līdz 350 eiro.

    Administratīvās lietvedības sākšana automātiski nenozīmē, ka personai tiks piemērots sods. Policija vispirms noskaidros apstākļus un tikai tad pieņems lēmumu.

    Savukārt Krimināllikums par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums valsts varai vai pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas interesēm, paredz brīvības atņemšanu līdz trim gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu. Ja minētās darbības izraisījušas smagas sekas, Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu līdz astoņiem gadiem.

    No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē