• Covid-19 vakcinācijas plāna izskatīšana atlikta līdz amatā stāsies jaunais veselības ministrs

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    7. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Veselības ministrijas sagatavotā Covid-19 vakcinācijas plāna izskatīšana atlikta līdz amatā stāsies jaunais veselības ministrs, ceturtdien valdības sēdē pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

    VM sagatavotais Covid-19 vakcinācijas stratēģijas ieviešanas plāns izskatīšanai valdībā tika iesniegts otrdien, 5. janvārī, tomēr tā izskatīšana tika atlikta uz šodienu.

    Kariņš norādīja, ka minētais plāns valdībā tiks skatīts pēc tam, kad amatā tiks apstiprināt jaunais veselības ministrs.

    Pēc premjera teiktā, viņš ar veselības ministra amata kandidātu Danielu Pavļutu ir pārrunājis jautājumu par Covid-19 vakcinācijas plānu, turklāt abām pusēm esot līdzīgi viedokļi par nepieciešamajiem uzlabojumiem plānā. No premjera teiktā izrietēja, ka viņš sagaida tieši Pavļuta apstiprināšanu ministra amatā.

    Laikus neizstrādātais Covid-19 vakcinācijas plāns bija viens no iemesliem, kāpēc Ministru prezidents Krišjānis Kariņš nolēma pieprasīt veselības ministres Ilzes Viņķeles demisiju.

    Kariņš otrdien norādīja, ka Ministru kabinets trīs sēdes nepacietīgi gaidīja, kad veselības ministre prezentēs plānu, kas tika publiskots tikai otrdien. Arī Latvijas Ģimenes ārstu asociācija publiski pauda, ka tā par šādu plānu nav bijusi informēta. Premjers atzina, ka ģimenes ārstiem vakcinēšanā ir viena no centrālajām lomām. premjers neredz, ka plāna procesā būtu iesaistītas pašvaldības.

    Premjers informēja, ka viņš VM izstrādātā pret Covid-19 vakcinēšanas plāna uzmetumu pirmdienas vakarā saņēma no Valsts prezidenta Egila Levita, savukārt plāna gala variants vēl nebija sagatavots un iesniegts uz otrdienas valdības sēdi, kuras sākums bija plānots plkst.10, bet pēc tam vairākkārt pārlikts.

    Kariņš piebilda, ka valdība turpinās darboties ar VM izstrādāto vakcinēšanās plānu un nepieciešamības gadījumā to uzlabos. «Tas ir svarīgs plāns, jo parāda, kā iziet no krīzes. Vakcinācija dod iespēju iziet no krīzes,» uzsvēra Kariņš. Viņš jau atzinis, ka vēlas redzēt ātrāku vakcinācijas tempu.

    VM iesniegtais plāns liecina, ka šā gada pirmajā ceturksnī lielākais potenciālais vakcinēšanas apjoms tiek saistīts ar AstraZeneca vakcīnām, kuru apstiprināšana Eiropas Zāļu aģentūrā (EZA) pašlaik ir aizkavējusies. 

    VM cer, ka līdz šā gada rudenim pret Covid-19 varētu vakcinēt 60% Latvijas iedzīvotāju.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē